fbpx

Gradonačelnik Edin Delić dobitnik Zlatne Plakete Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH

2 min. za čitanje

Sindikat državnih službenika i namještenika Federacije BiH obilježio je 34 godine uspješnog rada i postojanja. Ovim povodom, Sindikat je donio odluke o dobitnicima Zlatne plakete za četiri najbolja gradonačelnika u Federaciji BiH. Među njima je i naš gradonačelnik, Dr. sci. Edin Delić.

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH, Samir Kurtović, ovlastio je predsjednika Sindikalne podružnice Lukavac Grad, Mirzeta Cvrka, da gradonačelniku Deliću u prostorijama Gradske uprave svečano uruči ovu prestižnu nagradu.

Sindikat državnih službenika i namještenika Federacije BiH, najveći sindikat u BiH s oko 14.000 članova i 237 sindikalnih organizacija, svake godine koristi Dan sindikata kao priliku da dodijeli zlatne plakete poslodavcima i članovima sindikata u znak zahvalnosti za dobru saradnju i doprinos.

Gradonačelnik Edin Delić iskoristio je ovu priliku da Sindikatu čestita veliki jubilej, naglašavajući važnost sindikata kao neizostavnog dijela demokratskih procesa i ključnih partnera u ostvarivanju pravednosti i jednakosti na radnom mjestu.

“Ova nagrada je priznanje ne samo meni, već i svim zaposlenicima Gradske uprave koji svojim svakodnevnim radom doprinose razvoju našeg grada. Sindikati su ključni za očuvanje radničkih prava i socijalne pravde, te ćemo i dalje nastaviti graditi kvalitetnu saradnju na dobrobit svih naših građana”, izjavio je gradonačelnik Delić.

Ovom prilikom, Sindikat je još jednom potvrdio svoju predanost u promovisanju socijalne pravde i zaštiti prava radnika, a Grad Lukavac nastavit će raditi na unapređenju radnih uslova i jačanju partnerskih odnosa sa svim relevantnim institucijama i organizacijama.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dobar ovaj delic. Samo nek nas iz opstine nastavi slati u Beč,Grac,Veneciju…

Eto, da je neki drugi gradonacelnik umjesto Edina, vi ne biste isli ??

Jeste. Al nek plati iz svog džepa.