fbpx

Gradonačelnik Doboja u posjeti Lukavcu

2 min. za čitanje

Tokom radnog sastanka razgovarali su o do sada urađenim i planiranim projektima u naseljima u kojima žive građani srpske nacionalnosti. Sredstva koja su izdvojena za uređenje infrastrukture u ovim mjesnim zajednicama proteklih godina su velika, složili su se sudionici sastanka, izražavajući nadu da će se takva dinamika investiranja nastaviti i u narednom periodu.

„Nama je cilj da zajednički živimo i gradimo opštine Lukavac i Doboj, a time i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Samo zajedničkim radom, jedinstvom i slogom, možemo dosta posla uraditi. Ja se nadam da ćemo i u narednom periodu dosta projekata uspješno realizovati jer je zajednički uspjeh za mene najveća sreća“, izjavio je Obren Petrović nakon sastanka, uputivši pohvale Mujkiću i njegovim saradnicima za sve što su do sada uradili.

„Stanje i položaj građana srpske nacionalnosti koji žive na području Ozrena i drugih naselja bile su teme razgovora. Drago mi je da smo dobili pohvale, a rodile su se i neke konkretne ideje. Mi već godinama imamo predviđena sredstva u budžetu za Srpsku pravoslavnu crkvu i na tom planu je saradnja veoma dobra. Kada govorimo o infrastrukturnim projektima mi smo do sada iz budžeta izdvojili oko 1 milion KM i to za putnu infrastrukturu, mrežu ulične rasvjete, vodosnabdijevanje i vjerske objekte. To je naše opredjeljenje i za ubuduće, a danas smo konkretno govorili o sanaciji crkve u Tumarama“, rekao je Dževad Mujkić.

Jerej Slavko Pantelić iz hrama Svetog proroka Ilije u Puračiću ovom prilikom govorio je o vjerskom životu pravoslavnih vjernika u općini Lukavac, a i sam je uputio pohvale Mujkiću i njegovim saradnicima.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Zavičajnog udruženja Ozren Doboj.

Iskazali su želju za povezivanje sa udruženjima građana iz Lukavca.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo ti Mujkicu ulazi u sela,a grad ti je u rasulu…imas makadame i u gradu pametnije bi ti bilo da ulozis koju marku u grad i asfaltiras ulice po gradu… crko dabogda.

Ma neka je kroz Devetak uradjno sve,Lukavac katastrofa.Svaka cast

Dok mujka ulaže u par pravoslavnih baba milone km i u nekakve crkve, oni malo mlađi pravoslavci proganjaju Bošnjake po doboju, j….. mu oni mater, ovako nam i treba kad smo budale, pravoslavni četnici su porušili 500 + džamija a ni za jednu nisu platili odštetu a ovaj njima nek gradi…..

Dabogda se pameti naučio majmune jedan.J….. ti ovu Bosnu jedva čekam da kad završim školovanje ovdje djebem odavde, kad je naš narod budala, šteta što se nije na vrijeme raspala……

Istina je da se kroz Lukavac ne moze proci u cipelama, rudarke su postale obavezan dio naseg stajlinga, postao je prljava kasaba u kojoj vazi zakon jaceg, bezobraznijeg, nekulturnijeg… ali ja za to ne smatram odgovornim pojedinca, svi smo krivi za to, krivi smo i za izgradnju bezpotrebnih vjerskih objekata, dobro ovaj ispred rece “za par baba”. Nisam protiv toga ali ako je zaista potrebno, mislim da je konkretno bilo bolje obnoviti djecije odmaraliste na Tumarama pa da nam djeca udahnu malo cistog zraka srediti postojece skole da ne smrde a ne graditi islamski centar, crkvu, i ko zna sta jos u koji ce sutra ako mognu dolaziti bolesni i iznemogli starci jer omladinu nam rastjerase po bijelom svijetu. Moje misljenje je da pojedinci ubiru poene ali za par godina nece imati ni kome ni od koga.