fbpx

Građani Lukavca će skuplje plaćati “pitku” vodu i grijanje?

1 min. za čitanje

Na sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su glasali za izvještaje o radu ovog preduzeća od 2020. godine do danas. Priliko odgovaranja na vijećničko pitanje, direktor Fuad Muminović je najavio poskupljenje cijena vode, upoređujući vodu iz vodovoda u Lukavcu sa vodom iz Tuzle koja je za piće, ali i cijne grijanja.

Cijena vode sigurno mora biti veća. Trenutna cijena od 0.78KM je nedovoljna, znaju to iz Nadzornog odbora da imamo direktne gubitke sa ovom cijenom vode. U Tuzli (op.a. plaća se PITKA VODA) je cijena vode 1.10KM i više. Vijeće će dobiti ponudu, znat će se kolika je cijana za isporuku vode sa Toplica i formirat ćemo cijenu. Što ne znate, prije 5 dana sam bio u Teremoelektrani i oni traže poskupljenje toplotne energije, ali o tome, po tome. Znat će te sve na vrijeme jer cijene naših usluga formirate vi, izjavio je na sjednici Gradskog vijeća Fuad Muminović, direktor JP RAD d.o.o. Lukavac i nastavio raspravu na pitanja vijećnika u vezi zapošljavanja.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad mislite prestati nam zaracunavati skuplje grijanje po m2 prostora nego u TZ, obzirom da je proslo vise od 3 godine otkad su Lukavcani otplatili investiciju vrelovoda od Tetmoelektrane Tuzla do Lukavca sto je 15 godina bio razlog da placamo vecu cijenu grijanja nego Tuzlaci?! Dakle, taj razlog vise ne postoji I prestanite nas tetorisati Vasim ublehaskim saopstenjima koja nemaju veze sa istinom!!!

Prave budala cijeli grad i opcinu ovaj delic sve sto je obecao laz je . Sve je delic poskupio i uveo placanje parkinga i ta parking SD firma ima haha prihode 13500 a rashode 52000 ( plate 35 000 potroseno )

Bitno je na budzet da se uvali , vidje li se da li je itko regularnim putem primljen 🤣🤣Dobar je Delic a Muminovic tek uhhh

Ma treba prestati plaćati vodu, pa ako dođe do suda lijepo priložiti sve račune do sada gdje su nam naplaćivali pitku vodu a dobijali smo industrijsku. Nema tog suda koji bi mogao oboriti tu činjenicu da plaćamo nešto što ne dobijamo godinama. Treba oni nama da plate razliku u cijeni, plus kamate plus odšteta za zdravstveno stanje. Koliko su bahati samo, čuj još bi i povećali cijenu.

Ni ne ocitavaju brojilo,čitavu zimu nisam bila u kući sve po 11 KM dolazili računi,isto kao i sada. Jedna osoba 11 KM! Da makar odbija od ratnog duga nego ga prikazuju svo vrijeme.

Tako su meni Meho brojilo skinuli i zapecatili jer sam se pravio pametan.
Sud i komunalno su pupcano vezani.

Ključne riječi “pitka voda”. Ono što mi dobijamo može se zagrabit i u Modracu.

Naravno,kad “budemo” imali pitku vodu!

Kako vas nije bilo stid do sada? Naplaćivali nam blato kao pitku vodu,sad “pravu”vodu poredite s blatom? Ma haram vam bio svaki dinar

Ma ko mi garantuje da ponovo imamo vodu sa Toplica, boja i kvalitet isti.

Hoce, hoce, tek kad naplate dugovanja onima koji godinama nista ne placaju onda tek moze. Mi koji redovno placamo racune ne mozemo se porediti sa nekim ko godinama nije platio ni jedan jedini racun a i dalje gomila dug. Kako neko moze biti duzan po par hiljada KM za smece kad je mjesecni racun do skoro bio manje od 10 KM. Fuj…