fbpx

Grad Lukavac kupio zemljište za fabriku pitke vode bez pristupnog puta!?

2 min. za čitanje

Nakon silnih obećanja koja traju 8 godina da će građani Lukavca za dvije, tri, četiri godine dobiti pitku vodu, prošle godine je Grad Lukavac kupio zemljište za izgradnju famozne fabrike pitke vode.

Ipak, jučer su vijećnici dobili materijal u kojem se obavještava da kupljena parcela nema pristupni put, izjavio je Mirza Mujagić u svom video obraćanju:

– Šta se dešava? Mi smo za sjednicu dobili materijal u kojem piše da mi nemamo pristupni put prema parceli koju smo kupili za fabriku vode. Nemamo pritupni put prema parceli gdje smo planirali rješavati problem pitke vode!? Nismo ni to završili. Edin Delić i Suad Salibašić su u protekle tri godine imali apsolutnu vlast na području grada i zaista su mogli da pokrenu određene procese u pitanju vodosnabdijevanja. Imali smo prazna obećanja koja nisu ispunjena, a možda će jedini pomak biti zabadanje haša da se tamo pravi i ova hala u koju će biti smještena fabrika. Ni vijećnici većine ne vjeruju da će ovo zaživjeti.

Vijećnik Mujagić je na kraju pitao građane da sami procjene da li će ovaj projekat biti završen na način na koji se obećalo. Ja znam da će svi biti krivi, ali Delić i Salibašić moraju preuzeti odgovornost jer su obećali građanima da će u vremenu mandata od 4 godina Lukavčani dobiti pitku vodu. Red bi bio da obrazlože kada će biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja, Izjavio je u svom obraćanju Mirza Mujagić.

Mujagić je također podsjetio da još uvijek ne postoji glavni projekat za fabriku pitke vode.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Edi i ne treba pitka voda. On se napaja sa korita. Kao govedo.

Čojk vas mlati ko slamu. Neka mlati, i treba tako