fbpx

Grad Lukavac: Ispaljena prva protivgradna raketa

1 min. za čitanje

Posljednje vremenske nepogode, a koje su zahvatile i područje Grada Lukavac, uslovile su da se na našem području po prvi puta upotrijebi protivgradni raketni sistem, javlja RTV Lukavac.

Nakon odobrenja iz glavnog Centra protivgradne odbrane u Gradišci, sa lokacije Huskići od strane strijelca protivgradne odbrane, Mehmeda Damadžića Enčike, ispaljena je i prva raketa.

Prethodno su na šest lokacija na području Grada Lukavac postavljeni objekti i oprema za protivgradnu zaštitu.

Nakon odabira lokacija na kojima su postavljeni objekti pristupilo se i montiranju opreme, nabavci protivgradnih raketa i postavljanja strelišta u funkciju. Tako da danas područje Grada Lukavca posjeduje protivgradni raketni sistem koji se upotrebljava u cilju suzbijanja elementarnih nepogoda.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zamolio bih redakciju sodalive.ba da ne objavljuje komentare koji su nepristojni,nacionalistički,koji stvaraju paniku i proizvode neprimjerne reakcije kulturnih,pismenih,obrazovanih i objektivnih komentatora.
To je Vaša obaveza i odgovornost jer takvi komentari ne zaslužuju da budu na Vašem i mom portalu,kojeg cijenim i poštujem iz više razloga.
Zahvaljujem na objavi moje molbe i želim Vam puno uspjeha u daljem radu i objektivnom informisanju.

Ispali je Encika prema Panjiku i Krtovi ruka ti se pozlatila.