GIKIL: U toku noći došlo do “ispada” na koksnoj bateriji

0 min. za čitanje

U toku noći oko 3 sata, usljed nestanka električne energije, došlo je do “ispada” na koksnoj bateriji u “GIKIL-u”. Iste noći oko 6:30 sati, dogodio se novi ispad na koksnoj bateriji.

Iz GIKIL-a se još uvijek nisu obratili javnosti povodom ovog incidenta.

Mjerna stanica za praćenje kvaliteta zraka za vrijeme prvog ispada nije očitala podatke, tako da smo ostali bez tog podatka.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jel se zato zovu Global ISPAD?

treba napomenut da je oko 3 sata se mogla čuti i eksplozija, odmah nakon nestanka struje

Hoće li bilo ko od nadležnih učiniti šta po pitanju zagađenosti ili će se ovo pitanje otvoriti samo mjesec dana pred izbore? Gdje je sad ona ekološka sekcija na čelu sa lafinašem, Jakubom M. i ostalima jer koliko se sjećam na tu prevaru su i dobili izbore?

Sto se tice eksplozije to je rokno trafo u Tabacima zbog cega se i desio citav ispad. Ne znam samo zbog cega je ovo nazvato “incidentom” i zbog cega se mora javnost obavjestavat zbog tehnoloskog procesa.

BLENTO svaka cast na odličnom odgovoru

Pitam se zasto ovakvi komentari, jer dok nije bilo mjerne stanice nije bilo ni komentara, jer to znaci da smo udisali cist zrak? Naprotiv i ja sam za zdrav i cist okolis, ali zivimo u industrijskom gradu, na zalost, a za okolisne dozvole je odgovorna inspekcija Federacije, a ne opstina i jos nesto, da li ste primjetili bas danas fabriku sode? Dim i prasina na sve strane, nemam komentara, predlazem demonstracije, mada svi znaju da je Lukavac najzagadjeniji grad. Ne bih prozivao pojedince, ja sam za da se narod digne i stane u kraj kriminalcima.