fbpx

Fondacija Junuzović opremila informatički kabinet ekonomsko-hemijskoj školi u Lukavcu

2 min. za čitanje

Lakše praćenje nastave, razvijanje novih vještina, podsticanje kreativnosti i spremanje za profesionalni život nakon školskih dana, omogućeno je danas učenicima JU Mješovito srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac zahvaljujući donaciji Fondacije Junuzović u vidu kompletnog opremanja kabineta za izvođenje nastave iz predmeta Informatika i drugih ekonomskih predmeta.

Učenici i osoblje JU Srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac sa oduševeljenjem su primili donaciju Fondacije Junuzović u računarskoj i drugoj opremi.

Ova oprema će mnogo pomoći učenicima u daljem radu i obrazovanju kao i sticanju znanja iz predmeta informatike, ali i drugih predmeta koji su usko vezani za rad na računarima.

Prilikom donacije opreme učenici nisu mogli sakriti oduševljenje, a prema riječima profesora informatike, Nihada Isakovića danima su samo o tome pričali.

Mnogo smo sretni danas i obradovani novom opremom i novim kabinetom informatičke nastave, rekao je profesor Isaković.

– Djeca će od danas na sasvim drugi način sticati znanje jer im je omogućeno da koriste savremene programe koji im zaista mogu pomoći u počecima karijere-istakla je direktorica JU Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac, Merlina Imamović

Iskreno se nadamo da će donirana oprema pridonijeti boljim uslovima školovanja mladih ljudi.
Ovom donacijom ostvarujemo svoje ciljeve kako bi zajednica u kojoj živimo postala bolje mjesto. Drago nam je vidjeti osmjehe i zadovoljstvo na licima učenika i profesora, rekao je Emir Junuzović u ime Fondacije Junuzović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments