Fabrika cementa Lukavac promijenila ime i oblik poslovanja

5. Januara 2022.
1 min. za čitanje

Od 1. januara 2022. godine Fabrika cementa Lukavac d.d. je zvanično promijenila svoje ime i oblik društva u Lukavac Cement d.o.o.

Lukavac Beton u drugoj polovini 2021. postao je samostalno poslovno društvo koje sada posluje pod nazivom Lukavac Beton d.o.o. Navedene promjene su realizirane s ciljem transparentne identifikacije brendova sa firmom. 

Nakon uspješno okončane faze razdvajanja i pozicioniranja naših brendova Lukavac Cement i Lukavac Beton, potpuno logičan slijed je bio da i naše dosadašnje poslovanje uobličimo u dvije firme u svrhu još fleksibilnijeg i učinkovitijeg djelovanja u skladu sa savremenim trendovima. Odlučili smo da u poslovnoj i svakoj drugoj komunikaciji i samim nazivima naših kompanija segmentiramo proizvodnju cementa i betona te dodatno povećamo njihovu prepoznatljivost i funkcionalnost kao pouzdanih partnera i vodećih proizvođača cementa i betona – istakao je Nihad Begić, izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Lukavac Cementa d.o.o.

Glavni cilj Lukavac Cementa d.o.o. i Lukavac Betona d.o.o. je da se klijentima osigura vrhunska kvaliteta proizvoda i usluga, te da se konstantno radi na daljim ulaganjima i praćenju razvoja modernih tehnologija, što omogućava implementiranje inovativnih ideja i projekata.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments