fbpx

Ermin Jusufović: “Manipulant Delić namjerno obmanjuje javnost, jer jedino to i zna”

4 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo demant vijećnika u OV Lukavac, Ermina Jusufovića, na članak koji je objavljen danas na našem portalu. Riječ je o tekstu koji je na Facebook stranici objavio načelnik Općine Lukavac, Edin Delić.

Edin Delić: “Jusufović izjavljuje da mu je plata 800KM obmanjujući javnost”

Tekst objavljujemo u nastavku bez izmjena:

Manipulant koji se zove Edin Delić i obavlja funkciju načelnika općine Lukavac svakodnevno obmanjuje javnost. Uradio je to ponovo na svom Facebook profilu, gdje je napisao:

Ermin Jusufović izjavljuje da mu je plata u Sportskom savezu 800 KM obmanjujući pri tome javnost o plaćama službenika u Općini. Evo izvoda iz zahtjeva za plaće Sportskog saveza za februar i april. Traženi iznos je 4000KM i 3690KM po mjesecu. Ako odbijemo onih 800 koje pominje, pitamo se gdje ide onih preostalih 3000 KM? Utvrđeno je niz drugih nepravilnosti. Odvojimo politiku od sporta!

I u ovom slučaju, kao i nebrojeno puta dosad, manipulant Delić poredi babe i žabe, i neto platu jednog uposlenika sa bruto platom dvojice uposlenika. I onda još, kao naivno, pita gdje je još 3.000 KM. nimalo slučajno. Znamo gdje se ovakve manipulantske metode uče i gdje ih Delić naučio. Neupućenima Delić šalje poruku kako je moja plata 4.000 i pitanjem aludira da je sav “višak” od 3.000 KM negdje “nestao”.

Zna, naravno manipulant Delić šta je neto plata, šta topli obrok, šta naknada za prevoz, šta doprinosi, i zna da ne može “odbijati” 800 od 4.000 KM. Ali, manipulant Delić namjerno obmanjuje javnost, jer jedino to i zna.

Dakle, moja plata u Sportskom savezu, bez koje sam ostao zbog Delićevih ucjena i pritisaka, iznosila je tačno 861 KM.

Manipulant ide dalje, pa tvrdi da obmanjujem javnost o plaćama službenika u Općini. Ne obmanjujem ja javnost, nego manipulant Delić. Ja službenike u Općini i njihove plate nigdje nisam spomenuo. Ali jesam spomenuo njegovog savjetnika, kojeg je za ruku doveo iz Tuzle i plaća ga iz budžeta. Zašto manipulant Delić ne napisa kolika je njegova plata? O biografiji i aferama tog savjetnika ovaj put neću, kako ne bismo skretali s teme.

Razumijem da je manipulanta Delića pogodila moja rečenica o savjetniku kojeg je sa sobom doveo iz Tuzle, jer izgleda smatra da u Lukavcu nema nikog dovoljno pametnog da ga savjetuje. No, to što mu činjenice ne odgovaraju njegov je, a ne moj problem.

I na kraju, manipulant Delić objavama o visini moje navodne plaće pokušava oprobanim metodama skrenuti pažnju sa suštine stvari – da je vršio pritisak i ucjenjivao kako bi meni bio uručen otkaz.

Međutim, umjesto da skrene pažnju, ovim postom samo je potvrdio pravo stanje stvari. Ako već, kako tvrdi, ničim nije umiješan u odluke Saveza i moj otkaz, zašto se onda trudi da taj otkaz po svaku cijenu opravda, posvećujući mi svoje dragocjene vrijeme i objave, ne libeći se ni klasičnih obmana i neistina?

Dakle, manipulant Delić je pročitan. Za jednog manipulanta ništa gore od toga.

Što se, pak, mene tiče, ni puno gore stvari u životu me nisu slomile, pa neće ni otkaz, ma koliko se trudili manipulant Delić i njegovi Facebook komentatori, koji rade po nalogu Partije.

Na njihovu veliku žalost, njihove obmane i laži me se ne dotiču, ali mi s druge strane mnogo znači podrška koju dobijam od časnih ljudi, a posebno mi znači podrška mojih kolega i saigrača iz Reprezentacije BiH.

S poštovanjem

Ermin Jusufović, ponosni član zlatne reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Podijeli ovaj članak
30 komentara
Subscribe
Notify of
30 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Evo hudnjaka Ermina opet. Dugo ga nije bilo. Rekoh ja pocece iz WC solja da nam viri…De ljudino nemoj vise kukat, sabracemo ti na dzumi tih 8 stoja..

Lafinasu delicu daj da vidimo koliko ti zaradjujes u TZ kao profo i koliko zaradjujes kao nacelnik u Lukavcu koliko zaradjuje tvoja neljubazna zena u socijalnom i tvoja seka pa neka onda gradjani kazu svoje

Pogledati i biće dovoljno

https://youtu.be/f8oePih-m3A?t=5m5s

Zbilja je drastična razlika između 4 000 KM za dvije bruto plaće i 861 KM koliko Jusufović je zarađivao u ovoj Državi , a vezano za zasluge nastale iz njegovih fantastičnih sportskih rezultata ( zlatnih olimpijskih medalja).Jasno da je riječ o gnusnoj obmani koje evo godinama dolaze od strane kadrova SDP-ea.Najprije su obmanuli glasače lažju da imaju ne stranačkog kandidata za Načelnika, a koji je za vrlo kratko vrijeme pokazao svoje pravo lice.
Da ne poznajem Cakuna rekao bih mu da ode u inostrnstvo i zaigra za neku drugu reprezentaciju u sjedećoj odbojci jer bi mnogo ,mnogo više dobio za svoj talenat.No on će jasno ostati ovdje kao što je 92-95 imao boravište na prvoj borbenoj liniji odbrane Lukavca i BiH slušajući svog oca Vojvodu inače dokazanog prvoborca i jednog od komadanata našeg i mog Drugog bataljona Armije BiH. I vidimo na Damirovom You.tube prilogu da nije sam, sa njim su najbolji sinovi Bosne -RVI u kolicima koji su najzaslužniji što imamo ovo danas pa nažalost i mogućnost da pljujemo po onom što je našim dušmanima sveto.
Ermine, na pravo si putu nastavi ,SDA treba nove likove ,ti si osvježenje i na slijedećim Izborima trebaš probiti trase ka Kantonu i dalje.Ovo što sada prolaziš je samo tvoje čeličenje i dokazivanje.

Svaki put kad spomenes da Delic ima savjetnika iz Tuzle pokazes koliko si intelektualno nezreo (citaj debil). Nema ni potrebe da objasnjavam zasto…

Moj ratni staž i sve prinadležnosti ,
koje (nemam) imam dajem ugroženim funkcionerima iz stanaka na vlasti a koji
su po bilo kojem osnovu oštećeni. Ako su ostali bez bijelog hljeba,ako se voze
u audijima i ostalim krševima starim pet šest godina,ako su zakinuti,ako su ostali
bez koje od pet šest funkcija po komisijama upravnim odborima,ako im ko od
rodbine još slučajno ne radi u kakvoj državnoj firmi ili ustanovi. Sve bodove
sa biroa takodje poklanjam zlatnim,srebrenim i dijamantnim momcima i djevojkama
koji su članovi stranaka i koje stranka još nije zaposlila i koji su dva tri mjeseca na birou
poslije iscrpljujućih studija na prestižnim u fakultetima u Travniku,Busovači i sl.
Moja kuća je otvorena za sve njih i mada nas četvero živimo od ženine plate(crkavice) mi
ćemo podijeliti sa njima i poslednji zalogaj jer nam se srce steže od tuge kada
slušamo ovakve priče koje su za emisiju “Ispuni mi želju”. Svi mi borci (budale) koji se
nismo snašli,prišljamčili se u kakvu stranku,ili nismo u kakvom JOB-u koje su napravili
da uhljebe svoje stranačke borce koji su se borili sa kutlačama, po minhenskim i ostalim
brigadama na zapadu,po logistikama,u dubokim pozadinama teško preživljavamo
ovakve ispovjesti. Svi mi dakle smo spremni pomoći ovima koji su se “snašli” i koji
teško preživljavaju gubitak privilegija. Nama je svejedno jer smo se navikli da živimo
od danas do sutra sa svojim porodicama i da čekamo da se kasta na vlasti konačno
zasiti ića i pića funkcija,privilegija ,novca i moći. I mi smo nekad zlatni bili i sijali smo
punim sjajem kada smo se ukrcavali u autobuse koji su nas vozili u Posavinu,Olovo
i gdje je god trebalo.Sijali smo takodje kada smo se iskrcavali iz istih autobusa pri
povratku (mada su se neki vraćali u sanducima) i kada su nas obasipali pićem i jelom
i kada su nam gurali mikrofone i kamere pod nos. Godila nam je tada tolika pažnja
bez koje smo ostali pa sada razumijemo i ove na funkcijama kada im se ne poklanja
dovoljno pažnje i nema razumijevanja za njihove tegobe prozuzrokovane uzimanjem
od ono malo para ( hiljada) koje salete na nekoliko radnih i neradnih mjesta. Dakle da
ponovim i mi smo nekad sijali,sijamo i danas samo se naš sjaj ne vidi od blata u kojem
se nalazimo i naš sjaj nije lažan a savjest je čista. Šta ćeš više u životu.

Dakle, nije ti plata 800, vec 861 + svi moguci dodaci.

jest 861 ..al je 11 plata dobio za godinu,,znaci manja i od 800 matematičaru..a delić nema topli obrok, ne jede izgleda,,vidi se po njemu 😀

Nije 861 KM, nego 897 KM, to mu je plata, pročitaj porezne propise. On ima lični odbtitak 1,8 odnosno 540 KM, Kada se oduzme 897-540 i pomnoži sa 10% poreza, ispadne tih 35,7 KM koliko se odbija iz kolone 15, pa oduzimanjem kolone 11 plata po ugovoru i poreza kolona 15, daju kolonu 16, neto plata za isplatu. Dakle to je za njega sportski savez uplatio, ili bi on morao sam, isto ga dođe.
Nije dobio 11 plata, nego se u godišnjoj prijavi i prikazuje samo 11, jer ona decembarska se isplaćuje u januaru, i prenosi se na GIP 2017, tako uvijek ima 11 plata na ovom obrascu,, jer vidiš kolona 1 piše kad se isplaćuje, kolona dva za koji mjesec.
I on pored ovoga ima još toplo obrok, prevoz i regres, jer se ovo odnosi samo na platu (kolona 3 vrsta isplate 1-osnovna plata), pa ne znamo pravu cifru plate.

Ermin je magistar sporta, invalid i dijete demobilisanog borca, jedini u kući uposlen, zaslužuje i bolju platu kao takav da ne nabrajamo da je svjetski reprezentativac. I lukavac će prodisat ako erminu damo otkaz, neće druže, time Delić guši sport. Nije malo što mu je dao otkaz još laže o visini plate. A da li znaš da je Delić sebi prvi mjesec u općini povećao platu. Ne znaš- ONDA ŠUTI. Da li znaš da je Delic bio član Sda? NE ZNAŠ- ONDA ŠUTI JER NE ZNAŠ. Ja sam za njeg glaso al kad sam sve skonto vjeruj, LIK MI SE GADI. Podhitno nek i on bude bez plate i nek vidi kako je molit se premijeru ili bilo kome.

Delica je narod izabrao i za to dobija placu,
“zlatnog” je narod izabrao i za to dobija placu kao vijecnik i to niko netreba da spori.Ali za savez su ga sda izabrali nek ga oni i placaju a ne mi/opstina/.

Postovani Ermine, o tvojim medaljama i uspjesima u sportu ne treba polemisati i mislim da svi mi slazemo u vezi toga,svaka ti cast Ermine!!!!!

Nisam clan niti jedne stranke i cisto sumnjam da cu ikada biti. To sto je Prof. Edin redovan profesor na fakultetu i sto ga je narod izabrao da bude nacelnik opstine Lukavac pa da ima primanja na dvije strane to je njegovo pravo i pravo da sebi bira savjetnika kojeg on zeli a ne kojeg bi vi iz SDA postavili na tu poziciju.

I na kraju jos samo nesto gospodine Ermine da dodam, pun mi je qurac tebe, Tarika,Dzevada,Amira,struje,Muje,Hase,Huse i ostalih………ako me kontas sta zelim da kazem.

Hvala Damiru sto je podijelio ovaj link sa nama i pitam se ko su ovi ljudi u dvorani, ja ovdje skoro pa nikoga da ne poznajem.

https://youtu.be/f8oePih-m3A?t=5m5s

Za ovog dosadnog bezobraznika što ponavlja na svakom komentaru i spominje nacelnikovu ženu i sestru imam potrebu da kažem sljedeće. Čobane bezobrazni, ko si ti da pitaš kolika je plata čija , Edinu ženu ne znam , ali Edina sestra je bila “zlatni student” za razliku Od vašeg zlatnog momka ermina i onda je doktirirala i prima platu shodno pravilniku i sustematizaciji radnih mjesta na untz koji između ostalog kreirao u zadnje vrijeme SDA preko bege gutica u potpunosti. Znači plata na untz je za asistenta prilično mala za taj nivo obrazovanja nešto više od,1000 KM što je puno manje od ukupnih primanja vašeg odbojkaša , zato upiši školu hajvanu (ali ne u travniku i kacunima), završi , imaj prosjek ocjena 9,8 i primaj platu kakvu god hoćeš!!! Demagozi seljački

ima na hiljade studenata sa istim ocjenama i ima ih puno na birou ali sekicin brat zaposli zenu i seku zato nemoj pricati gluposti6

Patetican tekst od Jusufovica, mada me ne iznenadjuje. Kada argumenti predju na uvrede, situacija se sama razjasni. Bahato je ocekivati da ce opcina/gradjani kroz budzet placati radna mjesta osoba koja sebi umisle da je to njihovo ekskluzivno pravo i da im niko ne smije to pravo osporiti. A sportisti se prije svega takmice zbog sebe, pa tek onda u cast zemlje ciji pasos nose, i da nemaju visestruke koristi od takmicenja, mimo promocije zemlje, tesko da bi se potrudili.

Nemogu a da ne primjetim, da je po prvi put Kung Fu Ce progovorio ljudski, svaka cast. Svaka cast isto za postirani video klip. Kako se ljudi jeftino prodaju to je nevjerovatno. Edo kralju samo naprijed, gazi bandu!

Glavu gore zlatni momče većina normalnih ljudi te podržava ne osvrci se na kumunističke budala samo polako još malo i vraćamo ga nazad u Tuzlu pa nek gore prosipa lafinu kao što ovdje 7 mjeseci radi

Edin Delić: “Evo izvoda iz ZAHTJEVA za plaće Sportskog saveza za FEBRUAR i APRIL.” Ova lista koju je objavio Jusufović veze nema sa onim što je objavio Delić.
A savjetnik iz Tuzle vam smeta? Zašto? Možda zato što ne možete manipulisati njime?

sramotno narucujes komentare,a vi partijski poltroni….izbrisite svoje te sramotne ,ulizivacke komentare,nije dug vijek ovih kriminalaca….brzo ce ih toljagama naprasiti……zar nemate argumente ….ima tekst i porezni karton….bljak od ljudi

Šta reci o stranci u kojoj je pola predsjednistva ili uhapšeno ili pod optuznicom , pročitan si ti i takvi kao ti Josifović -u, moj Josifović u .

Jusufovicu zasto bi nam smetao savjetnik koji je iz tuzle a da nam ne smetas ti koji si iz ili sa jarusaka ??? I bas nas zanima sta li si ti to radio toliko pa si dobijao platu od 800+ KM ?? a I ona ti nije bila dovoljna

Ermine, ponovo si razocarao. Ako cemo iskreno, onda si jedini manipulator ovdje upravo TI.

Treba obrazlozenje? Uredu, evo ga.

Tacno je da na ruke dobijes “samo” 861 (i kusur) KM. Ali, dragi moj “zlatni momce”, tvoja bruto plata je 1.299,38 KM. U ovo je ukljuceno PZO i ostali doprinosi.

U ovaj iznos NISU UKLJUCENI tvoj topli obrok i troskovi prevoza na relaciji Devetak – Lukavac.

Ermine, kada se saberu troskovi koji su izostavljeni, a koje iz nekog razloga u ciframa ne navodis, onda cemo vidjeti da si samo ti, kao uposlenik Sportskog saveza, Budzet opterecavao za 2.000,00 KM (slovima: dvijehiljadekonvertibilnihmaraka). Ostatak od 4.000,00 zahtjevanih je isao drugom uposleniku. I ne mogu da ne prokomentarisem: Dobar vam topli obrok. Vi bas mozete dobro pojesti!

Ermine, postavljas pitanje saucesniku u raspravi o njegovim ukupnim primanjima. Nekulturno je to, “zlatni momce”. Ali posto si prvi naceo tu temu, evo da i ja tebe pitam: U kojoj mjeri ti opterecujes Budzet i koliko tebe placaju gradjani za sve ono sto (ne) radis? Spotski savez, SKISO Sinovi Bosne, OV (gdje jos uvijek nista, ali bas nista konkretno nisi uradio), razne komisije…

Ermine, budi iskren i napisi nam da li je iznos tvojih primanja (sada bez ovih 2.000,00 KM) manji od 3.500,00 KM?

Ermine, toliko si se zapleo u mrezu kriminalne organizacije SDA da vise ne znas gdje udaras. Svejedno ko ti je pisao ovo saopstenje, sramota je ovo, “zlatni momce”.

Progledaj, Ermine!!! Obraz si vec umazao SDA izmetom, sacuvaj barem sjaj onih medalja kojima si kupovao glasove naivnih.

P.S. Tile Gorki ima oci i usi u svakom uglu Lukavca. Uzaludno tvoji ahbabi i ti pokusavate dokuciti ko pise iza ovog pseudonima. Vidis li Lukavac? Eh, to ti je Tile Gorki!

Zbilja je drastična razlika između 4 000 KM za dvije bruto plaće i 861 KM koliko Jusufović je zarađivao u ovoj Državi , a vezano za zasluge nastale iz njegovih fantastičnih sportskih rezultata ( zlatnih olimpijskih medalja).Jasno da je riječ o gnusnoj obmani koje evo godinama dolaze od strane kadrova SDP-ea.Najprije su obmanuli glasače lažju da imaju ne stranačkog kandidata za Načelnika, a koji je za vrlo kratko vrijeme pokazao svoje pravo lice.
Da ne poznajem Cakuna rekao bih mu da ode u inostrnstvo i zaigra za neku drugu reprezentaciju u sjedećoj odbojci jer bi mnogo ,mnogo više dobio za svoj talenat.No on će jasno ostati ovdje kao što je 92-95 imao boravište na prvoj borbenoj liniji odbrane Lukavca i BiH slušajući svog oca Vojvodu inače dokazanog prvoborca i jednog od komadanata našeg i mog Drugog bataljona Armije BiH. I vidimo na Damirovom You.tube prilogu da nije sam, sa njim su najbolji sinovi Bosne -RVI u kolicima koji su najzaslužniji što imamo ovo danas pa nažalost i mogućnost da pljujemo po onom što je našim dušmanima sveto.
Ermine, na pravo si putu nastavi ,SDA treba nove likove ,ti si osvježenje i na slijedećim Izborima trebaš probiti trase ka Kantonu i dalje.Ovo što sada prolaziš je samo tvoje čeličenje i dokazivanje. DOBAR I REALAN KOMENTAR NISAM PRIPADNIK NI JEDNE STRANKE AL SAM UBIJEDEN DA I JUSUFOVIC I DELIC RADE PO NEKIM NAREDENJIMA ODOZGO KOD NAS NEMA SANS EZA BOLJE PA KAD BI BILO KO OD NAS BIO NACELNIK JER DRUGI NAMSUDBINU KROJE

Za sve jedno pojašnjenje u smislu gore navedenog GIP obrasca. Kao prvo plata koja se isplaćuje spram ugovora o radu je plata u koloni 11, Plata bez doprinosa, gdje kako vidimo ona konstantno iznosi 897 KM. To što država uzima sebi 10% na lična primanja, odnosno u ovom slučaju po 36KM mjesečno je stvar zakonskih propisa a ne visine plate, jer je plata po ugovoru u radu 897KM na koju se plaćaju puni doprinosi državi od 41%. Da je koifcijent ličnog odbitka bio veći od ovih 1,8 koliko je konkretno sad u ovom slučaju, poreza ne bi možda ni bilo, ili bi bio manji, pa i konačna isplata “na ruke” bi bila veća. Kao drugo što vidimo iz ovog obrasca, na njemu je datum 31.03.2017. godine, a rok krajnji za njegovo podnošenje Poreskoj upravi FBIH putem e-linka je bio 28.02.2017. godine. Postavlja se pitanje da li će neko odgovorati za taj propust, jer je kazna po Zakonu o poreskoj upravi od 2.000 do 20.000 KM.

Lp

Ermin stao na minu – nesreca, Ermin zna igrati odbojku- sreća, Ermin se priduzio politici- nesreća, Ermin ima odlicnu platu- sreca/nesreca. Ermin se pridruzio SDA – XXXL nesreca, Ermin sada liči na na bilokojeg političkog Metuzalema – trajna nesreca. Delic samostalno izasao na izbore- sreca, Delic prisašao SDP-u – nesreca, Delic hoce (mozda) da ocisti šljam i parazite- sreća. Ko ima cise srece ili nesrece?

jadno da jadnije nemoze biti od jednog sportiste koi kao sportista nemoze da prihvati odluku da je nazalost visak u savezu , ocigledno bio fiktivno zaposlen bez obaveze.gospodine Jusufovicu okreni se sportu gdje dajes najbolje rezultate ne dozvoli da te SDA iskoristi kao mnoge druge koi su bili mnogo vjestiji u bavljenju politikom od tebe, moj ti je savjet kloni se politike prihvati se sporta, nisi tvoja pleca za ispravljanje lose i pogubne politike SDA.

Zabranjeno korištenje više imena. Administrator

Zabranjeno korištenje više imena. Administrator

Vi koja ga branite,mislim na civilnog invalida rata,de zapitajte se bil prosao u OV da mu berkovica i par drugih mjesta ne dopisase glasove,da li bi prosao da je prije izbora rekao da nije RVI,sportski savez mjesto za pranje para,kako je bivsi nacelnik preko toga kupovao utakmice,ne samo on vec i magnirus,struja,salibasic ,plastike itd

Ermin Jusufović nema osnovne kulture ni kućnog odgoja, inače nebi davao ovakve izjave niti nadimke za gospodina načelnika iz respekta prema funkciji ako ništa drugo. Sramota da takva osoba predstavlja bilo koga i bilo šta.