fbpx

Edin Delić uputio čestitku reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci

2 min. za čitanje

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Evrope nakon što je u finalu Evropskog prvenstva koje se igralo u Italiji savladala selekciju Njemačke rezultatom 3:2 u setovima. Naši reprezentativci su još jednom pokazali svoje znanje i nepokolebljivost i osvojili 11. evropsko zlato u svojoj historiji. Ovim trijumfom naši zlatni odbojkaši osigurali su i direktan plasman na Paraolimpijske igre naredne godine.

Na spisku reprezentacije bili su: Ifet Mahmutović (selektor), Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Nizam Čančar, Edin Đino i Elvis Šerifović.

Ovom prilikom Gradonačelnik dr.sc. Edin Delić u ime Gradske uprave Lukavac i u svoje lično ime upućuje najiskrenije čestitke reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci, selektoru Ifetu Mahmutoviću, reprezentativcima i posebno lukavčaninu reprezentativcu Erminu Jusufoviću (članu SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac) povodom osvajanja titule prvaka Evrope, ali i izraze zahvalnosti istinskim ambasadorima Bosne i Hercegovine koji svoju zemlju predstavljaju u najboljem svjetlu.

Ovim putem upućujemo iskrene čestitke i Sportskom klubu invalida sjedeće odbojke SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac, kao i članu kluba reprezentativcu Elvisu Šerifoviću, ali i reprezentativcu Safetu Alibašiću koji je porijeklom iz Lukavca.

Ova pobjeda i odbrana titule prvaka Evrope ponovo je donijela radost građanima Bosne i Hercegovine. Iskreno vjerujemo da će zlatni momci i na narednim takmičenjima predstavljati našu domovinu na najbolji način, te im ovim putem želimo mnogo uspjeha u budućim takmičenjima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments