Edhem Muftić dobitnik Plakete SDP-a za doprinos, izgradnju, jačanje i afirmaciju ljevice

1 min. za čitanje

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine sinoć u Banja Luci obilježila je 108. godina kontinuiranog rada i postojanja. Prije početka ove svečanosti rukovodstvo SDP-a je položilo vijence na antifašističko spomen obilježje Trg palih boraca.

Svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu prisustvovalo je više od 500 zvanica, članova i simpatizera. Na početku prisutnima se obratio Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, naglasivši da se socijaldemokrati već više od stotinu godina u našoj zemlji bore za ideju ravnopravnosti, jednakosti i slobode svih u ovoj zemlji.

U okviru svečane akademije istaknutim članicama i članovima partije dodijeljene su Plakete za doprinos izgradnji, jačanju i afirmaciji ideje ljevice, antifašizma i ostvarivanju programskih ciljeva SDP BiH. U pitanju je najviše priznanje Socijaldemokratske partije, a ovogodišnji dobitnik je i Lukavčanin  Edhem Muftić.

Plaketu su još dobili: Ivan Cvitković, Mirjana Malić, Sretko Radišić i Zijad Žuljević. Plaketu su, također, posthumno dobili Božidar Matić, Goran Ljubojević, Husein Kulenović, Ivica Segat i Mira Winterhalter-Jadrić.

Podijeli ovaj članak
4 komentara