fbpx

Edhem Muftić dobitnik Plakete SDP-a za doprinos, izgradnju, jačanje i afirmaciju ljevice

1 min. za čitanje

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine sinoć u Banja Luci obilježila je 108. godina kontinuiranog rada i postojanja. Prije početka ove svečanosti rukovodstvo SDP-a je položilo vijence na antifašističko spomen obilježje Trg palih boraca.

Svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu prisustvovalo je više od 500 zvanica, članova i simpatizera. Na početku prisutnima se obratio Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, naglasivši da se socijaldemokrati već više od stotinu godina u našoj zemlji bore za ideju ravnopravnosti, jednakosti i slobode svih u ovoj zemlji.

U okviru svečane akademije istaknutim članicama i članovima partije dodijeljene su Plakete za doprinos izgradnji, jačanju i afirmaciji ideje ljevice, antifašizma i ostvarivanju programskih ciljeva SDP BiH. U pitanju je najviše priznanje Socijaldemokratske partije, a ovogodišnji dobitnik je i Lukavčanin  Edhem Muftić.

Plaketu su još dobili: Ivan Cvitković, Mirjana Malić, Sretko Radišić i Zijad Žuljević. Plaketu su, također, posthumno dobili Božidar Matić, Goran Ljubojević, Husein Kulenović, Ivica Segat i Mira Winterhalter-Jadrić.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

E ebo to, a Našem Lafinafu plaketa, jačanje ljevice i desnice, pa čojk to ojačava s dvije ruke ev od kad je došo. Gdje je njemu ordenje?!, on voli priznanja, e jeste neki, pa on je bio u svim strankama i lijevim i desnim dajte mu za neku priznanje nemojte ljudi tako, ode on dalje ako mu ne date. Sad će on i Suljo napravit antikomunističku partiju, još ta je ostala gdje nisu bili- ANtikomunistička lijeva partija- Ogranak Poljice Gornje DMPNE će se zvat.

Čestitam , profesore !

Ove hablečine odu u Banja Luku kao nešto palamude, glume multi multi budaletine. Pa jade jadne da Vam nije ovih bošnjaka što još o titi maštaju mada je isti živio ko lord nebi glasa imali. Koliko ono dobijete glasova u RS, pa više skupite u Banovićima nego u cijeloj RS. Zamislite lafinaša koji je prije dvije godine SDP nazivao fašistima a sad se upinje ko nešto stvrdlo što neće da izađe da bude blizu notornog alkoholiara lidera stranke. Koje dno moraš biti od čovjeka da ljude koje do juče pljuješ sad pozdravljaš. De sad da svi složno ali većinom bošnjaci aplaudiramo i damo glas sumi lafinaša koji su eto malo u Banja Luci nešto laprdali. Gadite mi se licemjeri i prodane duše.

Svaka čast profesore, priznanje u prave ruke.