fbpx

Donacijom GIKIL-a uređen informatički kabinet Ekonomske škole

2 min. za čitanje

U JU MS Ekonomsko-hemijskoj školi Lukavac završeno je uređenje kabineta za informatiku. Uređenje kabineta i nabavku informatičke opreme finansijski je podržala kompanija GIKIL. Ovo je jedan od primjera kvalitetne društvene odgovornosti, praktične podrške i saradnje sa lokalnom zajednicom.

Najveći dio nastave u našoj ustanovi odvija se upravo posredstvom računara koji velikim dijelom nisu zadovoljavali sve potrebe za kvalitetan rad. Uz podršku firme „Gikil“ nabavili smo adekvatne računare 6. generacije koji će u potpunosti odgovoriti najvećim zahtjevima i programskim algoritmima današnjice, izjavili su za naš portal iz menadžmenta škole.

Pored nabavke računarske opreme, zamijenjena je rasvjeta, audio sistem za prezentacije, dio stolica te je cjelokupno dekorativno uređen cijeli kabinet. U toku je i uvođenje znatno kvalitetnijeg i bržeg interneta u cijeloj školi kojim će se podržati izvođenje nastave(projektna nastava, poslovna informatika…) i u svim ostalim kabinetima.

U ime učenika, uposlenika i menadžmenta škole još jednom se iskreno  zahvaljujemo upravi „Gikila BH“ na podršci, jer ulaganje u obrazovanje je ulaganje u kvalitetnu budućnost  naših učenika i našeg društva.Uz različite podrške, društvene odgovornosti pojedinaca i firmi, projektna ulaganja te sve prethodno završene radove, naša školska sredina svakim danom postaje mnogo toplija i ugodnija za sve odgojno-obrazovne aktivnosti“, istakli su ispred menadžmenta škole.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments