fbpx

Dom zdravlja Lukavac u Dom zdravlja “dr. Dešo Mešić” Lukavac

1 min. za čitanje

Danas je načelnik Općine Lukavac podnio inicijativu OV Lukavac da se promjeni naziv Javne ustanove ,, Dom zdravlja” Lukavac u Javna ustanova ,,Dom zdravlja dr. Dešo Mešić” Lukavac.

Prof. dr. Dešo Mešić rođen je 1957. godine u Priluku, općina Živinice. Godine 1983. završio je Medicinski fakultet u Tuzli, a od 1984. godine bio je zaposlen na Hirurškoj klinici u Tuzli. Bio je član Kongresa hirurga u SAD-u i član Američke hirurške asocijacije. Preminuo je 2010. godine, a smrt ga zatekla na poziciji direktora Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla.

Da li će vijećnici podržati ovu zanimljivu inicijativu ostaje da se vidi na narednoj sjednici.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

postujem lik i djelo ovog covjeka, ali me zanima obrazlozenje za ovu inicijativu? zna li je predlagac? Rodjen u Priluku, nije radio u Domu zdravlja…

Samo populizma neka je nasem nuru. Moj prijedlog neka bude dr.Enesa Kehonjic.

Sa promjenom naziva ustanove, mijenja se i njen Statut, pa time ide i novi Upravni odbor i novi menadzment. Mislim da se to krije iza ovog prijedloga.

Promjenom naziva ustanove dopunjuje se i izmjenjuje samo Statut. Nista drugo.

Sjedi malo pa razmisli kako bi izgledalo da se svaki put mijenjau uprave tokom izlgasavanja novog imena.

I rdavom urcu dlake smetaju. Pa i vama.

Po takvoj velicini nazvati ovo ruglo i leglo nepotizma i stranackog uhljebljivanja je nista drugo do vrijedjanja lika i djela dr. Dese!

Pa ja sam za da se promijeni i naziv grada u Ghetto Delic&Co jbga ipak nacelnik radi sto je rekao (kad bi se lagalo) bitna je ustanova a ne zrak i voda za narod.

Samo neka nije Dom Zdravlja ” Prof. Dr. Edin Delić

Opet stranac,kao i pravobranilac iz Živinica

Dom Zdravlja dr Tarik Arapčić