fbpx

Dom zdravlja Lukavac pored negativnog poslovanja najavljuje realizaciju novih projekata

2 min. za čitanje

Dom zdravlja Lukavac uskoro će, prema riječima direktorice Arapčić, zatvoriti više javnih poziva koji se odnose na rekonstrukciju mokrih čvorova, sanaciju krova i izmjenu dijela vanjske stolarije.

Prema riječima direktorice Arapčić (SD BiH), prethodne godine su poništena dva javna poziva zbog nedostatka prijavljenih, ali po zadnjem pozivu za rekonstrukciju mokrih čvorova, već postoje prijave, a predviđena su sredstva od 190.000KM.

Prije par mjeseci imali smo javni oglas u vrijednosti 164.000KM koje su planirane i odobrene, ali je tender “propao”, zatim je ponovoljen, tako da se nadamo da će u roku od par mjeseci, završiti projekat izmjene vanjskog dijela stolarije. izjavila je direktorica Arapčić i najavila da će u narednim mjesecima biti raspisan novi poziv za rekonstrukciju krova Doma zdravlja.

Ono što je karakteristično za naš krov je to da je u pitanju ravni krov i po preporuci “nekih ljudi”, urađen je projekat za postavljanje solarnih panela za proizvodnju el.ektrične energije, tako da nekad u budućnosti, ako budemo u mogućnosti, imamo projekat da na taj ravni krov postavimo solarne panele, dodala je Arapčić.

Treba napomenuti da su u budžetu planirana sredstva za rekonstrukciju Službe hitne pomoći, a realizacija ovog projekta je planirana u narednom periodu.

Napominjemo da prema finansijskim izvještajima objavljenim na portalu CompanyWall, Dom zdravlja Lukavac od 2021. godine posluje negativno. I pored negativnog poslovanja u 2021. godini od -193.454KM, zaposlen je određeni broj novih uposlenika, nakon čega je u 2022. godini rezultat poslovanja bio u još većem minusu, a iznosio je preko 593.000KM.

Kratkoročne i dugoročne obaveze su porasle i u 2022. godini iznosile su gotovo 6.000.000KM, za razliku od 2021. godine kada su iznosile nešto više od 4.000.000KM.

Uskoro će biti objavljen rezultat poslovanja za 2023. godinu, a koji ćemo detaljno objaviti.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Grijanje na sunce,pisanje uz vjetar,nuzda iza drveta,pranje u potoku…
Ovo je savjet od “nekih ljudi” za ustedu.
Prije ce “pasti” krov nego iduci tender

Čuj bili u minusu,pa zaposlili još radnika pa otišli u veći minus,hahahha ko bi rekao,bože dragi ,uradite vi sistematizaciju radnih mjesta,dom zdravlja je pravljen za 50.000,stanovnika a sad kamaru stanovnika je manje,

Solarni paneli se montiraju tamo gdje ima sunca a ne na ravni krov samo može bolje da curi voda u DZ.

Do solarnog grijanja treba mnogo stvari..wc covjek nema gdje uci oprati ruke a kamoli sta dr dobiti hiljadu bolestina. Zavoja gaza obicnih masti krema zamotavaju se rane kao na njivi .nije do medicinara jer nemaju sa cim raditi uslovi nikakvi .A ne dao bog da treba infuzija pencilin fali milion osnovnih stvari makaze selotep kolica kreveti itd do sutra nabrajati