Doboj: Održan Memorijalni turnir “Miodrag Mićo Mirčetić”, Jasmin Hodžić osvojio zlato

1 min. za čitanje

U sali Osnovne škole Vuk Karadžić u Doboju juče je održano Kup takmičenje u disciplinama snage odnosno poverliftinga, u znak sjećanja na proslavljenog sportskog radnika i pionira u bodibildingu Miodraga Miće Mirčetića.

Benč press, čučanj i mrtvo dizanje, discipline su u kojima su se učesnici  takmičili. Discipline su bile podijeljenje po masama takmičara, do 75 kg, od 75 do 90 i preko 90 kg. Ove godine snagu na turniru su pokazale i žene, koje su se nadmetale u dedliftu i čučnju, a jedna od njih je i Edisa Debrović iz Tuzle. Ono što je za nas svakako bilo najzanimljivije za nas je disciplina “mrtvo dizanje” u kojoj je predstavnik općine Lukavac, Hodžić Jasmin (Puračić) nastupio u kategoriji za takmičare preko 90kg.

Hodžić je zapaženim nastupom, te podizanjem težine od 220 kg, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji, te ovom pobjedom pokazao da i pored titula u bodybuildingu ima mogućnosti osvajanja medalja i u sportovima snage. “Želio sam da isprobam svoje mogućnosti i rezultat koji sam ostvario čini me zadovoljnim. U narednom periodu očekujem još ovakvih izazova, jer još uvijek nisam pružio maksimum.” – rekao je Hodžić za naš portal.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Znal neko jel onaj Branimir Glavas kakve rodbine ovom našem načelniku?

Nije njemu niko rodbine ono je DNK mutacija hobita i barske kornjače iz modraca.

Na istom suncu gace suse …

Bravo Jasa kralju

Cestitke Jaso. Respect!

Bravo Jasmine, samo naprijed.

Miris Zemljice Bosne i Jasmina.Bravo MAJSTORE !!!