fbpx

Direktor JP RAD zatražio od Sindikata demant informacije o mogućem štrajku

2 min. za čitanje

Nakon što smo jučer objavili informaciju sa održanog Zbora radnika, na kojem je dogovoren početak štrajka ukoliko ne dobiju garanciju direktora da će doći do povećanja plata, za naš portal ova dešavanja je prokomentarisao i sam direktor, Muhamed Spahić, koji je demantovao da je dobio bilo kakav rok i zatražio od Sindikalne organizacije da urade isto.

Dopis objavljujemo u nastavku bez korekcija.

S obzirom na to da se jučer u toku dana, u elektronskom mediju pojavila informacija o najavi štrajka uposlenika J.P.”Rad” d.o.o.Lukavac i  navodnim rokovima, postavljenim prema meni kao direktoru, dužan sam upoznati našu javnost o tačnim informacijama koje se tiču navedene problematike.

Kao direktor J.P.”Rad” d.o.o.Lukavac nisam dobio nikakvu obavijest od Sindikata uposlenika  o najavi štrajka, a samim tim ni rok kojim se prema meni bilo šta uvjetuje. Zakon o štrajku jasno definiše način 
organizovanja takvih aktivnosti te prava i obaveze strana u štrajku, o čemu je sindikalna organizacija sasvim sigurno upoznata.

Iz tog razloga očekujem njihovo saopštenje u pogledu netačne informacije koja se pojavila u javnosti. Svi neodgovorni pojedinci širenjem ovakvih i sličnih informacija prave nemjerljivu štetu ovom preduzeću. Uprava preduzeća aktivno radi na iznalaženju rješenja za povećanje plata uposlenicima o kojim aktivnostima je Sindikat uposlenika obaviješten i on je u ovim procesima ravnopravan partner Uprave preduzeća.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Spahicu, pravis se budala jer si dozvolio da te Delic voda ko medjeda i jer moras slusat politickog komadanta Salihbasica …Delicevu podguznu muhu. Podignite plate tim jadnim radnicima nemojte se izivljavat nad sirotinjom grehota vam je…mozda ces bit pitan zasto naplacujete gradjanima ovu mutnu vodu kao pitku, ako budes morao odgovarat na pitanje zasto ne regulises cijenu toplotne energije u skladu sa najnovijom cijenom koju placate TE Tuzla..i.da li je to zbog Deliceve predizborne godine itd itd…a pogotovo sta je sa poslovnih prostora u vlasnistvu komunalnog da li je tu sve zakonski regularno…i mozda ce bit da ti zato zbog Delica kao direktoru sat otkucava tik tak…tik tak…