Dino Osmanović: Zaustaviti odlaganje otpada neposredno pored kuća, stadiona i Doma zdravlja

1 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost OO Naša stanka Lukavac, koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Izvođenjem radova na projektu Watsan, pored gradskog stadiona u ulici 25. novembra već duže vrijeme došlo je do stvaranje nove nelegalne deponije.

Dino Osmanović iz lokalnog odbora Naše stranke traži njeno hitno izmještanje:

Javila nam se sugrađanka koja se požalila, u što sam se lično uvjerio, da se na tom mjestu odlažu velike količine otpada. Tako sada nadomak fudbalskog stadiona i Doma zdravlja možete pronaći ilegalnu deponiju i smeće iz domaćinstava i lokalnih trgovina, crijep ali i isječeni asfalt. Tražimo od nadležnih općinskih službi da zabrane odlaganje smeća na ovoj lokaciji i uvedu inspekcijski nadzor nad tom lokacijom. Isto tako, izvođači radova na projetku Watsan trebali bi u saradnji sa Općinom pronaći drugo mjesto za odlaganje otpada. Pored toliko deponija, zaista jednoj takvoj nije mjesto pored fudbalskog stadiona i Doma zdravlja.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mozda neko hoce da nabaci šuta pa da gradi nesto. Prvo se ispita cija je parcela. Mozda je privatna. Daj Boze da nam kakav kupleraj otvore Riko,Nikec i Bili. Stari polaznici medrese i vjerni clanovi citaonice.

Dok su zivjeli u Lukavcu,pravi-LUKAVCANI TOGA NIJE BILO:

Zna se da je to FK “Radnički” – II liga Zapad & Opština Lukavac!

Tako se to radi ,potpredsjedniče Naše stranke.Jednostavno-BRAVOOOO!!!!!
Nema slikanja ,poziranja i foliranja koje redovno upražnjava Drmatorix!

Bravo Dino majstore. Tako se to radi. Ja sam slao slike punih i razbacanih kontejnera komunalnom prije nekih 10ak godina. I vidis sutra ih ocistise,oprase i premjestise. Ko je normalan u mozak on ce i shvatiti kritiku. Na zalost vecina nije. Pozz.

Idi malo hodaj i vidi sta se tamo nalazi,,,nemoj da obnanjujes ovu sacicu citatellja ezdea live.

Jesi nahrlio na budzetsku sisu. Od sveg srca ti zelim da je NE podojis.

@Dino
Kako znaš da je Watson, i ako znaš zašto ne podijeliš da i drugi znaju.
Ako je Watson, znaš li ko je izvođač? Zar ne bi izvođača trebalo prozivati?
Imamo mi još deponija u centru grada, mogao si i njih obići, istražiti, pa uraditi clanak u službi novinara a ne političara.

Pozdrav