fbpx

Dino Osmanović: “Neke stvari se najbrže rade polako”

2 min. za čitanje

Povodom nastavka izgradnje spomenika u Puračiću šehidima i poginulim borcima u posljednjem i Drugom svjetskom ratu, nakon kašnjenja više od 80 dana, reagovao je Dino Osmanović, potpredsjednik Naše stranke Lukavac:

Želim da pohvalim sve učesnike za nastavak izgradnje spomenika u Puračiću, prvenstveno radi onih zbog kojih se spomenici grade i ruše. Ovom prilikom ne treba se osvrtati na idejni projekat novog spomenika, njegovo značenje i nelegalno rušenje starog.

Drago nam je da Općinska administracija prati rad i objave Naše stranke te nam nada da će sa novim nastavkom radova spomenik biti završen u roku od 30 dana, iako je davno izašlo iz zakonskih okvira. Za ovakvo probijanje rokova predviđene su kazne, ali o tome nema ni govora.

Kašnjenje sa završetkom radova vlastima u Lukavcu i odgovara, što je u skladu s drevnom poslovicom koja kaže da se neke stvari najbrže rade polako.

Naime, u izbornoj godini spomen obilježje poginulim borcima iz posljednjeg i Drugog svjetskog rata poslužit će za manipulaciju emocijama birača. Ipak, za razliku od nekih prethodnih godina, birači na takve predizborne kampanje sve manje nasjedaju.

Da je rok probijen iz neopravdanih razloga svjedoči i činjenica da su vremenski uslovi bili idealni za gradnju.

Ono što je za pohvalu jest da je nakon reagiranja Naše stranke postavljena obavezna tabla sa gotovo svim elementima o građevini, ali i kakva-takva ograda te je smanjena nesigurnost učesnika u saobraćaju.

Kao društveno-aktivan član zajednice nastavit ću pratiti ovu, ali i sve ostale aktivnosti koje su vezane za dobrobit građana općine Lukavac.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vode se narodnom pozuri polako

I kad ce Bundoglav organizovat svecano proklanjanje purackog Obeliska?!
Hocel zvat i Ozrenske slavuje da uvelicaju skyp ?

Fujjjj treba to srusiti..

Pohiti polahko,nejma hice! Mora da sto duze traje i da se prica,da ima fajde.Onda slijedi teferic,pa “sebici”,mediji,kuknjava …kako je tesko bilo.Bilvaktile je ziv insan za 80 dana mog'o i svijet u balonu da obleti.I sta je to 30 dana ?! Nekada skoro ni -mjesec,A “njiha” je DVAN'EST, .Sitnica.Nego ,batali vrijeme i svijet,jerbo je narod gori od svijeta,Svasta vidi ,pa svasta i prica.Jos carsija,mocna i svemocna carsija ,kad te ,zbog maglovitih obecanja,na trehu uzme.Onda se i najvece usi brzo napune, pa se i u najvecoj glavi zavrtoglava,zaborave obecanja ,datumi i ugovorene rabote .I u toj svoj frtutmi valja isplivat,zabasurit,ofajdisat i pripeti se na pijedestal i obrati lovorike zbog kojih je sve ovo,sa nevidjenom pompom, i zapoceto. I da ne bude gotovo kad je gotovo,nego onda -kad ON rece da je gotovo ! Ima ljudi koji za zivota dizu sebi spomenike.Milo im je da se prica mnogo o NJEMU,a malo o spomeniku.Da se prica za cijeg vakta i zemana bijase podignut.Nabolje se vidi u predvecerje,kada se svjetlo na pocinak sprema i kada se sjenka i “neimara” izgleda veca od mocnog kamena i goleme piramide.Znali su to i faraoni,koji su podizali sebi -piramide od nafake i irgeta puka. A vrijeme leti i sve prekrije tama zaborava,osim NJEGA samoga i ,bezbeli,sfinge…

Rupa rupcaga zvana puracic tamo nista dobro i lijepo nema tamo nije steta nego grehotq zivjeti
Same pijandure i otpad po cesti iz svake godine u godinu gore

Nemoj zajebavat, aj na rakiju i janjetjnu kod Pupe..