fbpx

Dino Osmanović (Naša stranka): “Saobraćajne znakove postaviti u skladu sa zakonom i pravilnikom, ovo je smiješno”

1 min. za čitanje

Nakon što su nedavno na trotoare u ulici Lukavačkih brigada postavljeni znakovi za “Približavanje prelazu puta preko željezničke pruge sa branicima ili polubranicima” iz Naše stranke Lukavac oglasio se Dino Osmanović:

-Blago rečeno, ovo je smiješno, kao da su se djeca igrala. Mnogi saobraćajni znakovi u gradu, ne samo ovi koji su razlog obraćanja, postavljeni su bez poznavanja pravilnika o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama. Pozivam Gradsku inspekciju da provjeri na koji način su postavljeni svi saobraćajni znakovi u gradu. Napominjem da je pravilnik decidan i jasan: “Saobraćajni znakovi postavljaju se tako da ne ometaju kretanje vozila i pješaka“.

Ovako postavljeni znakovi ometaju pješake i pozivam Gradsku upravu da što hitnije reaguje zbog ovih, ali i ostalih saobraćajnih znakova po gradu, kada nisu na vrijeme vršili kontrolu, dodao je Osmanović ispred Naše stranke Lukavac.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bit ce uskoro LED znakovi samo ih necete vidjeti

Pored znakova hitno srediti situaciju u FK Radnicki i postaviti sposobne ljude da na vrijeme spase ispadanje Radnickog iz prve lige.Smijeniti sve redom ili privatizovati klub pa da se sredi i teren i trebine i ostalo oko stadiona. Skola fudbala je samo za licne potrebe i nicemu nesluzi ni jedan klinac nije zavrsio u prvom timu.