fbpx

Dino Osmanović (Naša stranka Lukavac): Tražimo pokretne barijere u Ulici Branilaca Bosne

2 min. za čitanje

Dino Osmanović iz Naše stranke Lukavac skrenuo je pažnju na propuste u smislu ograničenja saobraćaja u Ulici Branilaca Bosne koja se u periodu od 18 do 22 sata smatra zonom zabrane prometa motornih vozila.

“Postoji saobraćajni znak koji ističe zabranu, međutim, isti nije dalje obilježen niti zaštićen fizičkim barijerama. Smatram da je moguće da se isto riješi pokretnim barijerama koje službena lica mogu podizati i spuštati u skladu sa odlukom. Dakle, zabrana saobraćaja motornih vozila od Ulice Branilaca Bosne do Ulice Redžepa ef. Muminhodžića, mora se dalje regulisati kako bi se zaštitili i pješaci i vozači”, kazao je Osmanović.

“Važno je u izmjeni Odluke uputiti i na odredbe koja reguliraju pitanje sigurnosti saobraćaja uputiti I na sankcioniranje vozača koji naprave prekršaj. Posebno zabrinjava ponašanje pripadnika Policijske uprave Lukavac, koji puštaju vozače da dođu do polovine ulice u kojoj je zabranjen saobraćaj a nakon toga vozaču pišu prekršajni nalog, te puštaju da nastave vožnju kroz “fiktivno šetalište” što je velika opasnost za građane”, dodao je Osmanović.

“Zar je teško postaviti par fizičkih prepreka, pa makar to bila i obična traka, na dva kraja ulice i time spriječiti slučajan ili namjeran prolazak automobila? Za pripadnike PU Lukavac je važnije naplatiti kaznu, a za općinsku vlast “šetalište” je izblijedjela priča pred izbore i jeftino prikupljanje poena. Jednostavno, želimo jednak tretman za sve”, zaključio je Osmanović.

(Sponzorisani članak)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nije nikakav problem,ali bi ovo onda bila normalna drzava. To je problem. Uradi li iko ista, od rata na ovamo, da mozes reci svaka cast? Mi smo vrlo neuk narod. Dzaba skole.

Osim Naše stranke, sve stranke bi trebale da pdrže ovaj legitimni zahtjev i izvrše pritisak
na organe vlasti da ne bi bilo kasno.
I djeca i njihovi životi su u pitanju.

4-5 čunjeva rješava stvar,stavi-skloni i eto svi zadovoljni…

Jeftinije je izbusiti 4-5 rupa pa ih zakrpiti pred jesen kad budu krpili i ostale. 😀

haman dino uz studij ekonomije uporedno studirao i saobracajni fakultet pa posjeduje znanje iz obje sfere. aferim ljudino.

Ljudi ma jel moguće da Vi diskutujete o glupim čunjevima a u gradu nema vode .Ej na ovakoj sparini na višim spratovima nema ni da curi .
Zovem dežurnog u Komunalnom i kaže mi da im iz Koksare šalju ne dovoljno vode , i to što dođe iz GIKILA oni proslijeđuju u mrežu.
Katastrofa. Stoko od političara svih stranaka a posebno vladajuće, ako Koksara tone ne moramo mi građeni trpiti.
Dignite guzice i uradite nešto , ako treba oduzmite ciganima Modračku stanicu za prečišćavanje vode.
Hoćemo vodu ,alo stoke vodu hoćemo.
Čuj čunjevi,pu.