fbpx

Dino Osmanović: Mamograf u Lukavcu hitno pustiti u funkciju!

1 min. za čitanje

Na email redkacija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost Naše stranke koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

U martu je Dom zdravlja Lukavac od kompanije GIKIL dobio novi mamografski aparat, ali do danas prijeko potrebni uređaj nije stavljen u funkciju. Tim povodom reagovao je Dino Osmanović iz Gradskog odbora Naše stranke Lukavac:

Dobili su novi mamograf, svi političari došli da se fotografišu, a pacijenti mjesecima moraju čekati pregled na UKC Tuzla, ako ih ne vrate uz konstataciju da mamograf postoji u Lukavcu. Gdje su sada svi oni s fotografije? Kako saznajem, mamograf nije u funkciji jer je Zavod zdravstvenog osiguranja TK zaključio budžet za ovu godinu i Dom zdravlja nema osigurana finansijska sredstva za plate uposlenika i održavanje ovog uređaja. Zbog ovog neodgovornog ponašanja, pacijentice moraju čekati narednu godinu da bi imale pregled u Domu zdravlja. Ovim se povećavaju redovi na UKC Tuzla, ali najgore u svemu je što se igraju životima pacijentica i pacijenata.

Osmanović će preko Kluba Naše stranke u Skupštini TK tražiti obrazloženje Zavoda za zdravstveno osiguranje i da se po hitnom postupku obezbijede sredstva za puštanje u rad mamografa u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments