fbpx

Dino Osmanović: Grad mora reagovati na incidente prilikom prevoza “bijelog mora”

2 min. za čitanje

Nakon saobraćajne nesreće koja se u utorak dogodila u naselju Koksara, prilikom čega je došlo do prevrtanja kamiona natovarenog “bijelim morem”, oglasio se Dino Osmanović iz Gradskog odbora Naše stranke Lukavac.

-Hoćemo li i dalje čekati da gradska vlast nešto poduzme ili je posao gradske inspekcije da ponavlja priču kako nisu nadležni? Nadležni ste! Ovo je lokalni put. Ako niste nadležni, pošaljite prijavu onima koji jesu. Uništen je put. Građani, ali i vozači se konstantno žale na vožnju ovih prevoznika i svakodnevno prosipanje materije po putu zbog pretovarenosti. Neka nam ovo bude opomena, ali bojim se da će neko na kraju izgubiti život zbog neodgovornosti onih koji bi nas trebali učiti odgovornosti“, rekao je Osmanović.

U januaru je Gradski odbor Naše stranke Lukavac podnio prijavu Službi za privredu, lokalni razvoj i inspekcije Općine Lukavac protiv kompanija koje su zadužene za transport “bijelog mora” na teritoriji Lukavca. Iz Gradske uprave je došao dopis da nisu nadležni, nakon čega su prijave upućene na adrese drugih instanci.

„Ponovo ćemo prijaviti prevoznike i tražiti da Gradska uprava počne da radi svoj posao. Nastavit ćemo da tražimo provjeru tehničke ispravnosti vozila koja saobraćaju, načina prevoza i težine naspram dozvoljene nosivosti, kao i sankcionisanje odgovornih za nastalu i do sada pričinjenu štetu“, kaže Osmanović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments