fbpx

Dino Osmanović: Dok Visoko i Banja Luka grade, vlast u Lukavcu dozvoljava da propada čak šest teniskih terena

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost Naše stranke koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Lukavac je u prošlosti bio jedini grad u Tuzlanskom kantonu i šire sa dvoranom sa teniskim terenima i šest otvorenih terena. Vremenom su zatvoreni tereni prodati i pretvoreni u privredni kompleks, dok su tereni na otvorenom izdavani građanima na korištenje. Danas je sve uništeno i tim povodom se oglasio Dino Osmanović, u ime Gradskog odbora Naše stranke u Lukavcu.

Nakon što je zemljište vraćeno Gradu, sve je uništeno i danas ovi tereni iz zraka liče na scene iz Černobila. Zahtijevamo od Grada da uloži finansijska sredstva, obnovi šest teniskih i dva fudbalska terena i ustupi ih Centru za kulturu na održavanje, kako bi ih građani mogli koristiti. Vrijeme je da pokažete minimum želje da se popravi život u ovom napuštenom gradu. Dio grada u kojem se nalaze tereni je svakako zapušten, ako vlasti prihvate dvije inicijative Naše stranke Lukavac za uređenje parka ispred spomenika Macan Marija i ovu za uređenje sportskih terena, ovaj dio grada bi ponovo oživio.

Dok smo nedavno u drugim gradovima bili svjedoci ulaganja, posebno u teniske terene, vlast u Lukavcu i na ovom primjeru dokazuje da ne vodi brigu o građanima i imovini koju posjeduje. Dovoljno je pogledati fotografiju iz zraka i uvjeriti se o (ne)radu gradskih struktura. Ovu inicijativu ćemo uputiti i vijećnicima u Gradskom vijeću i očekujemo da je oni proslijede nadležnim službama da se po hitnom postupku krene u uređenje ovog bogatstva koje imamo, a propada zbog neodgovornosti i nemara.” izjavio je Dino Osmanović.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To se desi kada banka naplati kredit koji ne vracas.

Možda dok je bilo privatno, ali ovo zemljište je godinama u vlasništvu Grada koji je nadležan za uređenje i funkcionisanje istog.