fbpx

Dino Osmanović: 20 kladionica u Lukavcu u blizini škola, vrijeme je za inspekciju!

1 min. za čitanje

f372d6fd-e157-42a1-9863-71472a4fc536

Naša stranka Lukavac je danas uputila prijavu prema Poreznoj upravi FBiH i Općini Lukavac kojim se traži reakcija nadležnih institucija i inspekcija te provjere kršenja Zakona o igrama na sreću, u smislu udaljenosti i poslovanja kladionica na području ove općine.

„Zakon o igrama na sreću propisuje da se kladionice ne smiju nalaziti na udaljenosti manjoj od 100 metara od osnovnih i srednjih škola. Mi imamo spisak dvadeset kladionica za koje tražimo provjeru udaljenosti od škola u Poljicu, Dobošnici, Devetaku, Lukavcu i Puračiću“, kazao je Dino Osmanović iz Općinskog odbora NS Lukavac.

b34940f7-ce33-4d4b-b073-8e16c443823a

„Prijavu smo podnijeli prema Poreznoj upravi FBiH i Općini Lukavac, kako bi se utvrdile stvarne okolnosti. Smatramo da su prekršaji očigledni, te da inspekcije trebaju izaći na teren. Dok se u Parlamentu Federacije diskutuje o povećanju naplate na dobitke, mi na terenu imamo stanje da se ne poštuje ni minimum važećih zakonskih odredbi“, zaključuje Osmanović.

(Sponzorisani članak)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma zatvaraj sve kladionice redom,ni jedne da nema

abc,ajde bre sta ti idi u Hercegovinu,potpuno su u pravu,pogledajte ili bolje izbrojite,prebrojte koliko kladionica ima samo u nasem gradu…boze sacuvaj i sakloni ovom narodu niko ugoditi,kada niko nista ne reaguje ,zasto se nista ne poduzima,cim neko nesto pokrene ili preduzme vezano sad za ovu situaciju,ne valja…pa covjece daj osvijestite se malo…

To sad pred izbore imate dobrih namjera na izvoz. Kladionice godinama unistavaju omladinu ali sad je neko izvuko metar i razmjerio udaljenost. Svaka cast, nego kad ste puni dobrih namjera mogli ste neku inicijativu pokrenuti da se osvjetle ulice da djeca mogu se vracati iz skole u normalnim uslovima a ne po mrklom mraku.

Kako da se zabrani rad kladionicama , ko će onsa finsirati
predizborne kampanje svake druge godine,klasionice služa
za pranje para mimo poreskih organa FBiH.

Pozdrav!
PS. Muslimanima je strogo zabranjeno kockanje,neka se malo
uključi u taj problem i Medžlis Puračić

Sklonili su oni svoju djecu u stane škole i u medresu tamo nejma igara na sreću ni na vidiku a kamoli 100.m a za našu djecu nas običnih smrtnika i nepismenjaka i nebrinu mi smo nevažan narod tako kažu vehabvić. tarik, dzevdo i njima slični. evo izbori su navratima pa dopustimo neka se javno lobira neka Glavni imam vehabović cijeli dan staji i lobira a podnu će naklanjat.

Ima puno gorih problema a ja se kladim djeca i ne ulaze u kladionicu,de vi rijesite copore kerova koji mogu ubit.nista se nece rijesit ako je pomjerite koji metar,de sta pametnije uradite.

J… opcinu i drzavu gdje ovi iz Nase stranke pokrecu inicijative… Trebaju nam takvi vodit drzavu… Nece da moze 😉

Veceras na engleze 2 rusija1 haha djeco uplacujte dok nadsa stranka nije rijesila bajveci problem,de vi kako oporezujte kladionice a ne pomjerat ih ,aaaa. Pametni ste.

IDI U HERCEGOVINU PA NAM DONESI PODATKE