Dijete leptir: Malom Elnuru iz Lukavca je potrebna naša pomoć

2 min. za čitanje

Troškovi za neophodne lijekove, kreme, specijalne zavoje iz dana u dan su sve veći. Stalnih primanja ova porodica nema, jer kako ističe Elnurova majka Sanela, njen muž je nedavno obolio i nije u mogućnosti baviti se dosadašnjim poslom.

Sanela svo svoje vrijeme mora posvetiti sinu kojem je potrebna posebna njega, budući da je nedavno operisao ruku.

ElnurOvaj 10-godišnji dječak je prošao već petu operaciju, a ljekari na klinici Koševo u Sarajevo su ga prozvali “mali heroj”. Uprkos ovoj neizlječivoj bolesti sa kojom je prisiljen da živi, Elnur pohađa treći razred OŠ Lukavac Mjesto, ali do povratka u školske klupe će morati malo pričekati, jer u narednom periodu tri puta mjesečno mora odlaziti u Sarajevo na previjanja koja iziskuju neophodna novčana sredstva koja porodica Numanović nije u mogućnosti obezbijediti.

[pull_quote_center]Bulozne epidermolize (BE) su grupa bolesti koje karakteriše izuzetna osjetljivost kože (kod nekih bolesnika i sluznice), što rezultira stvaranjem mjehura i rana, dok najmanji dodir može izazvati ozbiljne posljedice na koži. Koža je osjetljiva na najmanji pritisak, trljanje i dodir, te vrlo lako dolazi do bolnih rana poput opekotina. Bolest se javlja kod dvoje do četvoro osoba na 100.000 stanovnika, a jednako su pogođena oba pola. Zbog preosjetljivosti oboljele od ove bolesti zovu “djeca-leptiri.[/pull_quote_center]

Svi koji su u mogućnosti pružiti pomoć i podršku malom Elnuru, porodicu Numanović mogu kontaktirati na telefon 060 311 70 50.

Novčana sredstva u KM-u mogu se uplatiti na žiro račun otvoren kod Hypo Alpe Adria Bank broj:3060442653330964 na ime Elnur Numanović.

Iz inostranstva:

Elnur Numanović kod Sparkase bank.
SWIFT: ABSBBA22
IBAN: BA391995056059356728

U nastavku možete pogledati video prilog kolega sa RTV Lukavac:

Podijeli ovaj članak
12 komentara