fbpx

Delta 5: Smart Living / Enjoy The Now + DELTA design kuhinja

2 min. za čitanje

Iz Delta Group d.o.o. Lukavac obavještavaju zainteresovane građane da je počela gradnja Delta 5 zgrade u našem gradu.

Delta Group, prateći dešavanja i trendove na tržištu stanogradnje, kao i uvijek do sada, odlučili su da Lukavcu ponude nešto novo i drugačije. U pitanju je prva pametna zgrada u Lukavcu koja će kupcima ponuditi novi koncept življenja, temeljen na modernoj tehnologiji i energetsko efikasnim materijalima.

Cijeli sistem je temeljen na centralnom procesorskom sistemu koji kontroliše i upravlja svim ostalim sistemima. Centralni procesor prikuplja informacije iz vanjskog svijeta putem različitih senzora temperature (prostorije, vanjski prostor), svjetlosti, mehaničkih senzora otvorenosti/zatvorenosti vrata i prozora, senzora vlage (kupatilo), senzora detekcije pokreta, vatre, dime i dr. Dobivene informacije se obrađuju u procesoru i na temelju definisanih pravila, procesor upravlja ostalim uređajima, svjetlom, klima uređajima, grijanjem, automatskim prozorima, vratima, ventilima za vodu, jednom riječju svim uređajima što postoje u stanuz. Svi uređaji su međusobno povezani u centralnu mrežu kako bi se mogli kontrolisati i nadzirati.

Pravila procesiranja iako unaprijed definisana, mogu se programirati prema zahtjevima korisnika, uz istovremenu fleksibilnost i jednostavnost upravljanja sistemom. Upravljanje pametnim stanom je jednostavno i intuitivno. Upravljati može daljinskim upravljačem, ekranom osjetljivim na dodir montiranim na zid, mobitelom putem SMS poruka, preko Vašeg računara, ili preko Interneta kada niste u stanu.

Pametna zgrada pokriva nekoliko aspekata automatizacije sistema u stanu:

  1. Osvjetljenje prostora;
  2. Grijanje i hlađenje;
  3. Sigurnost;
  4. Audio/video;
  5. Prozori i vrata i dr.

Ovih dana se završavaju radovi na stambenom objektu Delta 4, i zgrada Delta 5 činit će Delta kvart koji će biti jedinstven u našem gradu. Pored ostaloga, budući kupci stana u Delta 5 zgradi, na poklon će dobiti modernu kuhinju naše prozvodnje.

Cijena kvadrata stana iznosi 2.600 KM

Sve relevante informacije možete dobiti u sjedištu kompanije, ul. Branilaca Bosne bb, Lukavac, pozivom na broj: +387 35 550 300, kao i na kontakt mail: deltalukavac@gmail.com ili putem web-a:

https://www.facebook.com/DeltaGroupTim/

http://www.delta-lukavac.ba/

http://dnekretnine.olx.ba

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments