Danas otvoren 19. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST”

2 min. za čitanje

Danas je u Lukavcu svečano otvoren 19. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2021, koji će trajati do 18. septembra.

Čast otvaranja sajma pripala je Dr. Željku Zombri koji je savjetnik načelnika za pitanja mladih Općine Lukavac.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih nivoa kao i predstavnivci općine Lukavac i direktor Sajma.

Tokom tri dana, osim izložbenog dijela, predviđen je izuzetno bogat program pratećih aktivnosti.

Ove godine svoje učešće najavilo je više od 80 izlagača iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH.

Velika pažnja i ovogodišnjeg sajma bit će posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, koji su direktno ili indirektno povezani sa turizmom kao generatorom regionalnog i lokalnog rasta i razvoja. Jedan od važnijih ciljeva sajma, kako navode organizatori, je promocija turističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju.

U sklopu ovogodišnjeg LIST-a održat će se više podsajamskih manifestacija, a u pitanju su skupovi na temu ruralnog i seoskog turizma i HACCAP standardizacije,  Festival hrane i pića „Bosanska sofra“, Sajamska biciklijada, Novinarska kotlićijada, Izbor za Miss BiH, potpisivanje protokola o saradnji turističkih organizacija Lukavca i Ulcinja i brojne druge.

Sajam će biti završen koncertom benda Divanhana, 18. septembra u 20,00 sati, na platou Centra za kulturu Lukavac.

Ulaz će tokom sva tri sajamska dana biti od 10 do 19 sati i bit će besplatan za sve posjetioce.Podijeli ovaj članak
6 komentara