Čestit i blagoslovljen Božić!

2 min. za čitanje

Božićna misa u Lukavcu okupila je veliki broj vjernika, koji su došli da sa radošću proslave dolazak blagdana Isusovog rođenja.

Ispred i u crkvi sv. Ante Padovanskog došao je i ove godine veliki broj građana svih konfesija. Misu je predvodio župnik velečasni Andrija Župarić, koji je na početku bogoslužja pozvao na oproštenje, pokajanje, pomirenje.

Nakon mise i božićne poruke koja je završena čestitkom.

Posjetiteljima Lukavačkog info portala | SodaLIVE.ba katoličke vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitike u povodu Božića uz želju da ga provedu u zdravlju i ugodnim porodičnim druženjima. Čestit Božić!

Čestitkama su se pridružile kompanije IMEL i LUCIANA.

Čestitku je uputio i načelnik Općine Lukavac, Edin Delić:

Svaki praznik koji proslavljamo, tako i Božić koji je pred nama, vrijeme je pozitivnih duhovnih i ljudskih poruka. I svaki nas veliki praznik vraća izvornim ljudskim vrijednostima, harmoniziranim odnosima, dijalogu i miru, te ljubavi. Zajedništvo, suživot, međuljudsko uvažavanje, temeljne su vrijednosti koje svi zajeddno moramo podsticati i na njima temeljiti prosperitet naše općine.

Stoga, okrenimo se jedni drugima, poštujmo razlike, budimo ponosni na tuđe uspjehe, saosjećajmo sa tuđom nevoljom.

U ime Općine Lukavac i u svoje lično ime, želim Vam u danima koji predstoje, puno porodične i ljudske topline, ljubavi, zdravlja i sretnih trenutaka.

 Čestit Božić svim vjernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru, te svim građanima koji ga tradicionalno obilježavaju.

Čestitku je uputio i predsjednik SDA, dr Tarik Arapčić:

Neka vam ovaj praznik obilježe lijepe slike i radosni trenuci sa zajedničkog slavlja, sa vjerom u ljepše dane koji su pred svima nama. Svim našim građanima, želim da ih božićno vrijeme porodičnog okupljanja ispuni optimizmom, ljubavlju i povjerenjem. U ime SDA Lukavac i u svoje lično ime želim vam čestit i blagoslovljen Božić!

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

sretan Bozic svima onima koi ga slave, da ga proslave u miru i veselju sa svojim najmilijim.

Cestit Vam Bozic, komsije !

Cestit Bozic

Čestitka od lafinaša odnosno tipičnog primjerka Bosniakus Hajvanikus nije potrebna taj vjeruje samo u pare kakav Božić i Bajram. Muze li preko onog Čačkopiča muze, a vi lukavčani prodišite lafinu na otrovnom vazduhu.

E jest Vam i Božić. Pa gdje je Lafinaš ove godine da tjera kočije i djeli paketiće za socijalno ugroženu djecu članova SDP-a i ostalih manjina?!

Sto bi, nije on dobrice kao mi iz SDA da dijelimo paketice namijenjene za humanitarnu

Crko mu konj pa nema ko da vuce zapregu hocu reci kociju Al snaci ce se on do Nove godine Ima on dosta za upregnut konjina