fbpx

Čelični most će zamijeniti “sajlu” koja je spajala Modrac i Bokaviće

1 min. za čitanje

Most preko rijeke Spreče koji spaja obale Modraca i Bokavića ponovo će biti postavljen.

Sada će novi čelični most nositi naziv “Sajla” po mostu koji se na tom mjestu nalazio do 2014. godine, kada je uništen za vrijeme stravičnih poplava.

Završene su sve procedure oko obnove pješačkog mosta tzv. “Sajle” na rijeci Spreči. U četvrtak 4. maja potpisujemo ugovor a radove izvodi firma “Tehnograd”. Neće tu više biti sajle, ali ne smeta da ga i dalje nazivamo naša “Sajla”. Iako ćemo u sjećanju dugo imati čeličnu užad, vjerujem da će čvrsta čelična konstrukcija pružiti bolji osjećaj pri prelasku preko mosta… Izjavio je Edin Delić, načelnik općine Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitke načelniče,hvala ti od srca!!!

Ha, most…ha, ćuprija…Bitno je da povezuje dvije strane i narod.

KADA CEMO PRODISATI STO SI OBECAVAO

Poslije velike havarije u Kah-Hak-Kah, zrak nad Lukavcem je na čudesan način postao “čist”.Na osnovu podataka sa mjerne stanice- Lukavac, sada dišemo“ kristalno čisti polarni zrak“ na kojem nam mogu i Eskimi pozavidjeti. Jes’ da je malo prohladan, al’, jebiga, prehlada je bolja od kancera.Ko i kako je to nadramio, ostaje da nagađamo. Bitno je da se diše…

Poslije velike havarije u Kah-Hak-Kah, zrak nad Lukavcem je na öudesan nacin postao “öist”.
Na osnovu podataka sa mjerne stanice- Lukavac, sada dišemo kristalno čisti polarni zrak na kojem nam mogu i Eskimi pozavidjeti. Jes’ da je malo prohladan, al’ je prehlada bolja od kancera.
Ko i kako je to nadramio, ostaje da nagađamo…

Nomen est omen

Homo sui juris.

Tipična lafina okorjele komunističke lažovčine. Ovo je projekat za Dževdina vakta napravljen a najveće zasluge ima Amir.

Maak i ostali SDA teletabisi, ako niste prisjetili prodisali smo konačno kad već pitate Načelnika kad ćemo prodisat. Pa jeste li gledali posljednju sjednicu OV, ljudi prodisali smo skinuti su 20 godišnji davezi s vrata SDA gamad nas od sad manje guši , akobgda uskoro neće više nikako smradovi.

A šta je to on slagao Amire?