fbpx

Boračke organizacije zatražile izvinjenje i ostavku Edina Delića i najavile blokadu sjednice Gradskog vijeća

1 min. za čitanje

Zbog izjave gadonačelnika Edina Delića prilikom posjete MZ Krtova na Badnjak, danas su boračke organizacije sa područja grada Lukavca održale sastanak na kojem zaključili da je Delić ovom izjavom izjednačio agresora i branioca.

Nije mu bilo malo što je izjednačio branioca i agresora, pa se drznuo kako bi ponizio boračke organizacije – udruženja grada Lukavca, kako ih politički sistem nabrijava i zloupotrebljava kao da ne zna i on sam za svog mandata nije uspio da obezbijedi lagodniji ili bolji život onima koji su dali sve za državu Bosnu i Hercegovinu i grad Lukavac, piše između ostaloga u saopštenju boračkih organizacija.

Na sastanku su zatražili da gradonačelnik Edin Delić uputi javno izvinjenje boračkim organizacija – udruženjima i da da ostavku na mjesto gradonačelnika Grada Lukavca.

Također, najavili su građansku neposlušnost prema gradonačelniku, ali i najavili da će na narednoj sjednici Gradskog vijeća na 10 minuta blokirati rad istog.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bas me interesuje sta mu zet kaze na ovo njegovo pravoslavno skretanje u desno?!

Delicu, pomiluj ga pomiluj….

Umjesto da ga ćebujete u mraku vi se ogradujete,tražite izvinjenje,zgrozavate…
Pa majka mu stara niste Kud Zvonko Ceric. Sta da se sutra zarati. Samo bi se zgražali.

Sve neki presjednici.Sacica koja ima koristi od tih udruzenja.Vecina nikad marke nije dobila.Ukinuti to sve,i prestati davati sredstva iz budzeta.

Zna li neko kakva je ovo organizacija DNRP? Ostale manje vise znam da ne sluze nicemu, osim njihovim predsjednicima..

Kako znas, da nisi kakav istrazivac ozrenac

Bio sam pripadnik Armije BiH, ako te bas zanima i ne volim Bundoglava kao ni ti. Ali za ovaj Dnpr nikad cuo nisam da postoji

Irfana Halilagica molim ovako javno da mu usi zavrne za ovakvo ponašanje.

delića umjesto nikšića!

Pa i Bakir je sjedio sa Dodikom po Kafanama pa cak mu potpisao i kredit kod MMF jarani 3o godina pa niko da prozbori niti jednu steta.