fbpx

Bivši direktor Fabrike cementa Izet Imamović otišao u penziju

1 min. za čitanje

Nakon 40 godina uspješnog rada Izet Imamović, dugogodišnji generalni direktor Fabrike cementa Lukavac, prošlog mjeseca je otišao u zasluženu penziju.

Izet Imamović je svoju karijeru nakon završenog Tehnološkog fakulteta započeo upravo u našoj fabrici, najprije na mjestu rukovodioca mlina cementa gdje je ostao šest godina. S organizacionim promjenama mijenjala su se njegova zaduženja u fabrici, te je od direktora OUR-a Proizvodnja i održavanje, rat dočekao na mjestu direktora proizvodnje. U ratu ga Općina Lukavac imenuje za ratnog direktora, a nakon rata pa sve do danas je obavljao dužnost generalnog direktora Fabrike cementa Lukavac.

Pored mnogih izazova Izet Imamović je fabriku proveo kroz veoma uspješnu privatizaciju, periode velikih investicija i zajedno sa svim uposlenim učinio je jednom od najboljih i najmodernijih cementara u Evropi. Iz tog razloga je proglašen za menadžera godine u Tuzlanskom kantonu 1999., menadžer godine u BiH bio je 2000. godine, kao i menadžer godine za jugoistočnu Evropu 2004.

Uposlenici Fabrike cementa Lukavac od srca mu žele da svoje penzionerske dane provodi u zdravlju i sreći. A naravno da će svojim savjetima i iskustvima i nadalje biti od pomoći novom rukovodstvu naše fabrike.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja, bas je bio dobar cojk. Svaki drugi radnik u cementari se preziva Imamovic.