fbpx

BAHATOST: Grad Lukavac za potrebe spašavanja građana kupio luksuzno vozilo vrijednosti 85.000KM

2 min. za čitanje

Vlada TK je Kantonalnoj upravi civilne zaštite dodijelila 1.300.000KM za nabavku opreme za gradske/općinske strukture civilne zaštite i spašavanja, a u skladu sa njihovim potrebama i zahtjevima.

Potrebe većine općina/gradova bile su potpuno opravdane, pa je Grad Tuzla naručio hidraulične alate za spašavanje iz auto nezgoda, izolacione aparate za disanje i kacige namijenjene gašenju šumskog požara.

Općine Teočak, Čelić i Kladanj kupile su rabljene cisterne za prevoz vode, Grad Živinice (kompresore za punjenje izolacionih aparata), dok su Doboj Istok, Gračanica, Gradačac i Sapna naručile visokotlačne module za gašenje požara.

Za potrebe civilne zaštite i spašavanje ljudi iz nezgoda, Grad Lukavac i Općina Banovići kupile su po jedno putničko motorno vozilo, ukupne vrijednosti 170.854,00KM sa PDV-om.

Kako saznajemo, riječ je o limuzinama marke Škoda (Superb) vrijednosti 85,427KM sa PDV-om.

Zanimljivo da je Grad Lukavac kupovinu luksuznog automobila nazvao/opravdao kupovinom “terenskog vozila pick-up sa pratećom opremom” (op.a. vozilo je 4×4), dok je Općina Banovići svoju kupovinu prijavila kao “terensko vozilo SUV 4×4 hybrid”.

Luksuzno vozilo je u garaži ispred Gradske uprave u Lukavcu i mora dobiti odobrenje od Vlade TK kako bi mogla biti izvršena registracija. Kako saznaje naš portal, stav kolegija Vlade TK na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem je da ova nabavka ne može biti finalizirana za potrebe koje su iskazali i naloženo je da luksuzna vozila moraju biti vraćena, a na taj način Grad Lukavac će ostati bez izuzetno bitnog luksuznog vozila (Škoda Superb 4×4) sa kojim bi se vršilo “spašavanje građana u nesreći”.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tako je Delicu, samo pišaj po sirotinji…nedaj im u Gradu ni vode pitke..ništa, samo kupuj sebi , sve dok ima budala da glasaju za tebe i tvoju lafinu…”da Lukavac prodise “…hahahaha

Uzmite vazelina za te pare. Da gradane manje boli.

sodalive ‘zapalila’ zgradu opštine!
poziv na prosvjede?
ako je samo zbog vozila,
onda smo i mi k'o on: srdimo se samo zbog bahatosti