fbpx

Apsurd vanrednog stanja: Općina Lukavac narudžbom 2000 maski pomogla firmi iz Doboj Istoka

1 min. za čitanje

Na osnovu proglašenog vanrednog stanja Općina Lukavac je pristupila nabavkama neophodnog materijala i sredstava za zaštitu građana.

Jedno od prijeko potrebnih sredstava su zaštitne maske za višekratnu namjenu i Općina Lukavac je izvršila nabavku 2000 komada.

Cijena ove nabavke iznosi 4.860,00 KM, odnosno 2,34 KM po komadu sa uračunatim PDV-om. Izrada maski dodijeljena je kompaniji “KISMET doo Brijesnica Donja” općina Doboj Istok.

Kako bi pokušali spriječiti neosnovane napade načelenika Delića, čega ste bili svjedoci i jučer kada smo samo prenijeli saopštenje Kriznog štaba koje su prenijeli svi mediji, pa čak i zvanična stranica Općine Lukavac, u nastavku možete pogledati odluku o izvršenoj nabavci.

Na ovaj način Općina Lukavac je pomogla firmi sa druge općine da prevaziđe probleme koji su nastali proglašenjem pandemije, dok na općini Lukavac postoji nekoliko kompanija koje mogu ispuniti ovaj zadatak, a koje se zbog manjka posla nalaze pred gašenjem i otpuštanjem radnika.

Napominjemo da su nekoliko sedmica prije ove nabavke, Udruženja žena iz Prokosovića, Turije i Gnojnice, kompanija “Ema Marinoni Cammice” te mnogobrojne krojačke radnje volonterski pristupili izradi maski, te se ove maske potpuno besplatno izrađuju i distribuiraju građanima općine Lukavac.

Novac ipak ide kompaniji sa druge općine. Apsurd vanrednog stanja.

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To su one providne maske. Neka dr. taj i taj ocijeni da li te maske pružaju dovoljnu, ili ikakvu zaštitu.

Glasao sam za njega, i lobirao za njega, u prvoj pravoj krizi pao je na ispitu. Svađalački mentalitet koji napada, prijeti i kritikuje, a lako mu je i bilo jer imao je koga, i za šta. Sada se svađa sam sa sobom. Tužno. Nemamo bolje, ne zaslužujemo bolje. I dobro nam je kako smo neuki i nepismeni.

Imali smo priliku da se mobiliziramo, uvežemo, umrežimo i iskoristimo krizu za investicioni zamah domaće proizvodnje i domaće potrošnje. A ovako, velike sujete malih ljudi, nedostatak vizije, plana, znanja i sposobnosti, totalna pogubljenost, veća su opasnost od Corone. Pojest će nas vukovi. Drečim.

Sramota je na cemu i kako se krade novac. Delicu te maske sto si narucio u Annoa kostaju 0.90km po komadu.

I Annoa je sa druge opstine,,,, Tuzla,,,,I da je kod njih kupio,,,nebi ovim esdea live odgovaralo,,,,

Maske su pale!

Sad se vanredno trose novci budzetskih korisnika. Hvala mnogo načelniku sto krka naše pare. S obzirom da je ovo kupljeno direktnim sporazumom, steta sto nije kupio maske u Banja Luci.
U smeljiste akobogda

U vrijeme poplava 2014.godine za sve nabavke i sve radove bila su angažovana paravna i fizička lica sa područja općine Lukavac.Znači radile su firme iz svih mjesnih zajednica sa područja općine Lukavac na ublažavanju posljedica.Pored toga, apliciralo se na sredstva međunarodne pomoći pa se tuđim parama uradilo mnogo poslova i obnovilo mnogo objekata koji su uništeni u poplavama.Napomenut ćemo samo one veće:Regulacija rijeke Turije od mosta kod igrališta do ušća u jezero Modrac na “Čagalu”,regulacije rijeke Jale od Tuzle do TBG Reveeus,Izgradnja pješačkog most “SAJLA” na Modracu,Izgradnja Mosta na rijeci Brijsnici u Tumarama, izgradnja mosta u Huskićima put za Zagorje,izgradnja mosta u Gnojnici na Haništu,Igradnja mosta u Đurićima i pristupnog puta ispod zaseoka Cerik u Turiji.Sanacija kiizišta u Kruševici Gornjoj, kao i saniranje štete na mnogim stambenim projektima, kao i nužno čišćenje potoka Lukavčić, Kruševačke rijeke od Dobošnice Donje do Mahale,nužno čišćenje Gnojničkog potoka i još mnogo drugih poslova.Znači sve gore navedeno je urađeno je tuđim sredstvima i sa Lukavačkim firmama. A Delić i njegov savjetnik Čačković kao građani Tuzle bore se za Lukavac na način da sve poslove i nabavke odrade sa firmama van naše općine, pa su teko sve poslove nadzora dali firmi AIK.INŽENJERINIG. D.O.O iz Banovića ivjesnom Karavdiću sa kojim je Čačković “tijesno” sarađivao dok je bio ministar u vladi TK.A svi poslovi pranja novca na lokalnom nivou od strane općine Lukavac vrše se sa “perspektivnim”direktorom Centra za Kulturu Prijićem koji je takođe “postao” biro za zapošljavanje kadrova Delićeve stranke SD.Danas u Domu kulture radi više ljudi nego za vrijeme Tite kada je Dom kulture izgrađen.Tako da je Delić akcenat borbe protiv korona virusa stavio na štampanje majica za borbu protiv korone, nabavku maskica iz Brijesnice Donje po visokim cijenama i pranje para na izgradnji “pješačke zone” u Lukavcu koju ni korona virus nemože zaustaviti jer Delić svakodnevno nakon što obavi važne poslove oko korone ode da obiđe radnike i napravi “SELFI” na šetalištu.TOLIKO O ZNANJU, POŠTENJU I TRANSPARENTNOSTI Delića.

Jesi li ti kad cuo za rijec TENDER,,,ponudi manje ,pa ces dobiti posao,,,,Nema vise Mujkica i Arapcica da namijestaju svojim Junuzovicima i ostaloj bagri tendere po duplo vecim cijenama,,,,zato su radile firme iz Lukavca,,,sad kad nema extra profita,nece da rade,,,,

Rođen u Apsurdistanu…

Maske padaju ne samo njegovom populismu nego maske padaju i svim poslovima