fbpx

Anketa: Da li Grad Lukavac zapošljava stranačkom linijom ili konkursom?

3 min. za čitanje

Na WEB stranici Gradske uprave, ponovo je iz prostog razloga što ne mogu da kontrolišu i manišulišu našim medijem, kao što rade sa svim drugim, osvanuo komičan tekst koji se odnosi najmanje na sadržaj, a više na lažne vijesti i govore mržnje i to – ko je pravi, a ko lažni. Brinu o građanima.

Ovaj komični tekst, naravno da nećemo objaviti jer se prvenstveno odnosi na vijest i intervju prenesen sa portala Klix.ba, a što je više puta označeno i naglašeno (kako pravilo nalaže), kao i to da “demant” nije dostavljen na email našeg portala.

To sve govori da našoj Gradskoj upravi nije do istine i informisanja javnosti, već klasičnog manipulisanja i širenja demagogije – a što je slučaj sa svim vlastima od osnovanja našeg portala, a posebno izraženo posljenjih 8 godina.

Napominjemo Gradsku upravu, da je naš portal u više navrata i raznih razloga kontaktirao Gradsku upravu, ali isti nikada (osim par izuzetaka) nisu dostavili odgovor na neka od naših pitanja, a koja su postavljena isključivo i PRVENSTVENO zbog informisanja javnosti.

Što se tiče WEB stranice Gradske uprave, ovim putem pozivamo Gradonačelnika, da konačno na istoj počne sa objavljivanjem javnih konkursa Grada i preduzeća kojim rukovodi. Možda nije obavezno, ali je korektno i pošteno prema građanima koji su sada toliko bitni – izborna godina.

Već i ovo malo ptica na grani zna ko su budući uposlenici Gradske uprave i kako su prethodni dobili zaposlenje.

Ako se već iz Gradske uprave hvale poštenjem, možda najbolje da krenu od sebe, a mi ćemo pitati Vas, dragi naši čitatelji i čitateljke:

Da li Grad Lukavac zapošljava putem konkursa ili stranačke pripadnosti?

Zaista nam je drago da je Gradu stalo do informisanja građana i ovoga puta, po ko zna koji put (kontaktiran i Gradonačelnik direktno) molimo da nam dostavljaju informacije, kao i pozive na dešavanja, kako bi građani, prije svega, bili informisani.

Isto tako, naš mail je poznat i na isti mogu poslati demant koji ćemo svakako da objavimo, jer samo na taj način se može demantovati neki tekst, ako su namjere iskrene.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja sam rodena Lukavcanka samo sto se vodim da zivim u Lukavcu nikad posao se preko konkursa nemoze dobiti nikakva prava nemas aplicirati za posao mozes 100 puta nikad ga neces dobiti

Od svoje rane mladosti čovjek je pomalo neuravnotežen bio. Vrhunac takvog neuravnoteženog stanja su njegova uhljebljivanja na kriminalan način svojih podanika u institucije koje su mu pod šapom ili je ih sam osnovao. Nadajmo se razumnim potezima na predstojećim izborima. (za “njegove podanike” nisam član SDA, a niti sam plaćen da ne mislim svojom glavom).

Ajde Soda Live dokazite da je prije bilo drugacije
Drugo pakovanje bilo samo morao si da ides u Sarajku ili u Konzum u restoran a zna se i zasto.

Stranacki,budi mi miran i dobro mi stoj’. Sreca idu izbori.

Da idu izbori, ko god da pobijedi bit će isto.

Stranački, podanički… Kad vidiš bilo kog Delićevog potrčka koji ga uzdiže kao da je Bog, sve ti je jasno…