fbpx

Alma Đuranović: “Park budućnosti za našu djecu i emotivnu vezu sa gradom”

1 min. za čitanje

Alma Đuranović kandidatkinja je Naše stranke za Općinsko vijeće Lukavac izjavila je da će u svom vijećničkom mandatu insistirati na stvaranju Parka budućnosti u Lukavcu:

Park budućnosti bi bio park naše djece i novorođenih sugrađana. Ideja je da svako dijete dobije svoje drvo sa imenom i prezimenom. Nije bitno da li će manifestacija sadnje drveća biti na mjesečnom ili godišnjem nivou, bitno je da zajedno posadimo drveće i označimo ga pločicom s imenima naše djece. Predlažem da to bude na godišnjem nivou i to u okviru manifestacije Dani opštine Lukavac, kada će roditelji sa svojom djecom zasaditi drvo svog djeteta. Zajedno ćemo se radovati rastu i razvoju i naših najmlađih i našeg Parka budućnosti, te na ovaj način sadržajno i ekološki oplemeniti našu okolinu i stvoriti dodatnu emotivnu vezu između Lukavca i njegovih stanovnika. Uvjereni smo da ćemo u ovom projektu dobiti svaku vrstu podrške naših sugrađana i opštinskih vlasti, te da će ideju da svaka beba dobije svoje drvo implementirati i druge zajednice u BiH pa i šire, izjavila je Đuranović.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Super zamisao,svaka čast

Svi oni su jedva docekali,to jest-jedva su docekali da stanu sa nogama na asvalt,a jebes vise-parkove,to jest -sume i livade,a o gradjanskoj kulturi,da negovorimo.