fbpx

Alen Jusufović, meteorolog iz Lukavca: Iduće sedmice smo kokice, štedite vodu i ne ložite vatru

1 min. za čitanje

Narednih dana, a pogotovo u drugom dijelu iduće sedmice bit ćemo kao kokice, upozorava Alen Jusufović meterolog iz Lukavca, te dodaje da će temperature zraka u BiH rasti i do 41 stepen, piše Dnevni Avaz.

Bez prijeke potrebe ne izlažite se suncu

– Štedite vodu jer brutalna je suša i pazite gdje palite vatru jer izloženi smo ogromnoj opasnosti od požara. Bez prijeke potrebe ne izlažite se suncu – kaže Jusufović.

Za sebe kaže da je metereolog amater, ali sa mnogo ljubavi prema metereologiji.

Radi se o nauci koja svima mnogo znači

– Radi se o nauci koja svima mnogo znači, koja daje informacije potrebne ljudima svaki dan. Prognoza vremena je veoma kompleksna stvar i ako u tome niste barem 200 posto, edukacija koju imate neće vam pomoći. Nisam neki životopisac, ali volim ekstremne uvjete i uzbuđenja koja nam priređuje vrijeme. Mislim da je većina meteorologa takva, da voli neku vrstu akcije – dodaje Jusufović.

Alenove prognoze možete pratiti i na Facebook stranici https://www.facebook.com/meteorubrikaAlen/

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“Nisam neki životopisac, ali volim ekstremne uvjete i uzbuđenja koja nam priređuje vrijeme. Mislim da je većina meteorologa takva, da voli neku vrstu akcije – dodaje Jusufović.”
Šta je “pisac”htio reći???!!!

Pisac hoce da kaze da je 07.09.1995. slucajno francuskom “Rafalu” koji je poletio iz Aviana ispala bomba teska 2t i pala na telekomunikacijski relej “Kraljica”.