Aktivnosti u povodu Dana općine Lukavac

0 671

Dan općine Lukavac, 18.septembar bit će obilježen nizom javnih, kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija. Svečana akademiju će se održati 18. septembra sa početkom u 13:00 sati u velikoj sali lukavačkog centra za kulturu.

“U povodu Dana općine Lukavac, tokom cijelog ovog mjeseca planirano je nekoliko sportskih i kulturnih aktivnosti, a neke su počele i ranije. Moram kazati, da je zbog sveukupne situacije u našoj državi odnosno zbog elementarnih nepogoda koje su nas zadesile došlo i do revidiranja određenih manifestacija zbog nedostatka finansijskih sredstava. Ipak, mi nastojimo da se to ne odrazi na učesnike koji kreiraju programske aktivnosti”, kazao je Zikrija Isaković, savjetnik načelnika općine Lukavac.

U okviru svečane akademije 18. septembra bit će upriličena zvanična dodjela općinskih priznanja te kulturno-zabavni program u kojem će učestvovati dio KUD-a sa područja općine Lukavac, osnovne i srednje škole te UG “Riznica sevdaha” u saradnji sa Holandskim ansamblom koji će također uzeti učešće u obilježavanju pomenutih aktivnosti. Bit će upriličena i promocija knjige autora Seada Siočića u 18:00 sati u JU Biblioteka Lukavac.

I ove godine bit će održano nekoliko memorijalnih turnira , lukavačka biciklijada kao i jedna novina a u pitanju je bokserski memorijalni turnir u čast nekadašnjeg načelnika općine Lukavac Seada Hasanhodžića. Ove aktivnosti ne možemo datumski precizirati ali će do kraja mjeseca septembra biti realizirane, i još jednom pozivam sve građane da svojim prisustvom uveličaju sportske i kulturne manifestacije, dodao je Isaković.

(Općina Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x