fbpx

Lukavac Cement: Primjer dobre prakse za održivu budućnost BiH

1 min. za čitanje

Kao primjer dobre prakse u Bosni i Hercegovini i dijamantni sponzor nedavno održane Međunarodne konferencije “Izgradimo održivu BiH”, generalni direktor Lukavac Cementa Stjepan Kumrić i tehnički direktor Nedim Pašić imali su priliku da učestvuju u važnim panel diskusijama i prezentiraju postignuća Lukavac Cementa u području održivog razvoja i zaštite okoliša.

Posebno su istakli da je postupak upotrebe alternativnog goriva siguran način valoriziranja otpada koji donosi višestruku dobit kako za društvenu zajednicu tako i za samu cementaru.

Upotrebom ovog “zelenog goriva” značajno se smanjuju emisije CO2 u atmosferu i ostvaruju mnogi drugi pozitivni efekti.

Lukavac Cement se u posljednjoj deceniji posvetio radu i promociji održivosti kao i stalnim angažmanima na promociji održivosti i zaštite okoliša, te se nadaju da će ovaj primjer pokazati kao jedan od uspješnih modela kako da se gradi održiva BiH u području eliminacije i zbrinjavanja otpada na bezbjedan i energetski efikasan način.

“Svojim inicijativama želimo potaći i druge na akciju i transformaciju ka održivom poslovanju i cirkularnoj ekonomiji, te da se primjenom ESG standarda svi usklađujemo sa konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja”, poručuju iz Lukavac Cementa.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments