Lukavac će i ove godine biti domaćin velikom broju izlagača

3 min. za čitanje

sajam20U 2012. godini na 2000 m² zatvorenog i 1000 m2 otvorenog sajamskog prostora „LIST“ je okupio 125 izlagača,a ove godine se očekuju izlagači iz Njemačke, Turske, Albanije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

S namjerom očuvanja postignute kvalitete i razine sajamskih usluga, ali i njihovog poboljšanja, jedanaestu sajamsku manifestaciju obilježiti će brojni događaji od kojih izdvajamo: konferencije, stručne skupove i radionice sa temama iz oblasti turizma, zatim već tradicionalno održavanje Festivala hrane i pića, Novinarsku kotlićijadu, organizovanje sajamskih večeri na kojima se predstavljaju tradicionalni specijaliteti i kulturno-zabavni program neke od zemalja učesnica sajma.

Općina Barleben iz SR Njemačke već petu godinu zaredom učestvuje na Sajmu turizma u Lukavcu, a ove godine su se odlučili da organizuju posjetu 50. člane delegacije koja je sastavljena od poslovnih ljudi, plesnih grupa i akrobata koji će tokom sajamskih dana animirati izlagače i posjetioce sajma, te na taj način pokušati da približe građanima BiH kulturu i turističku ponudu svoje zemlje. Kako je najavljeno u okviru Sajamskih noći ulogu domaćina i organizatora svečane večere preuzet će Općina Barleben.Svečanoj večeri će prisustvovati i ambasador SR Njemačke sa saradnicima, brojni poslovni partneri, ugledni privrednici Općine Lukavac, članovi diplomatskog kora, predstavnici medija i druge uvažene ličnosti iz javnog i kulturnog života regiona.

I ovom prilikom se pokazalo da organizovanje manifestacija mogu biti i pokretači razvoja turizma određene države/regije budući da su one sve važniji činilac pri donošenju odluke o putovanju. To proističe iz afiniteta modernih turista koji žele da posjete nove destinacije i kroz manifestacije upoznaju nedovoljno poznate kulture, zabave se i steknu nova iskustva.

Na prošlogodišnjem sajmu smo imali čast da upoznamo Dr. Cengiz Aydin,atašea za kulturu i turizam u Ambasadi Republike Turske, koji nas je počastvovao svojim prisustvom i obraćanjem na ceremoniji otvaranja Sajma, a ove godine na naše zadovoljstvo već u martu su se prijavili za učešće na ovogodišnjem Sajmu.

Turistička organizacija Vojvodine na čijem štandu će uzeti učešće 11.suizlagača najavljuje snažnu promociju turističkih potencijala Vojvodine.

Kako bi sajam učinio što zanimljivim za posjetioce, organizator se i ove godine pobrinuo za prodajni dio gdje izlažu organski proizvođači i proizvođači iz kućnih radinosti .

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim vjernim učesnicima, izlagačima, posjetiocima i medijskim pokroviteljima na podršci, a naše drage građane pozivamo da svojim prisustvom uveličaju ceremoniju zvaničnog otvaranja Sajma turizma „LIST“ 2013, koja će se održati 09.maja 2013. godine u 11:00h ispred sportske dvorane u Lukavcu.

Pojedinosti o Lukavačkom sajmu i njegovim sadržajima možete naći na našoj stranici: www.lukavacki-sajam.com.ba

Za dodatne informacije mozete nas kontaktiratiati putem e-maila: [email protected] ili na tel. +387 35 574 700, fax: +387 35 574 701;mob. 061 721 561

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

super je to a de pocistite smece pobacano pored svih puteljaka, staza , puteva i saobracajnica ako ce nam doci svi ovi delegati da se ne sramotimo …