Labud na Mosorovcu

1 min. za čitanje

Fotografisan je labud na Maosorovcu, odakle je došao to samo on zna. A sigurno je i labudica negdje u blizini jer je poznato kako se labudovi ne odvajaju od svoje “izabranice” godinama. Nadamo se da ih ljudi neće uznemiravati, a i zašto bi?

mos

Pozdrav svim ljubiteljima prirode. U prolazu primijetih neobično veliku bijelu pticu kako “krstari” močvarom (barom) na Mosorovcu, koja je prije rata bila zaštićeno mrijestilište na kojem je bilo zabranjeno loviti ribu. Labud koji se skrasio kod nas možda znači nešto više od jedne ptice, ko zna… bilo bi zaista lijepo kada bi svi poveli računa o našoj prirodnoj ljepoti i molim sve koji ovo pročitaju da ne uznemiravaju ovog ljepotana, možda će nam sljedeće godine doći cijelo jato. Piše u pismu koje je poslao naš posjetitelj.

mos1

Ukoliko budete željeli nahraniti ove prelijepe ptice, ne zaboravite da im ponudite kukuruz, druge sjemenke i salatu ali tek kada se ptice približe jer inače hrana potone. Ove ptice vole hljeb, ali on nije za njih zdrav pa ga izbjegavajte. Naš labud sigurno se zna snaći 🙂

mos2

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Šta ja? Gdje sam to ja sletio?
To je mene odero smrad kosarinih i sodinih odzaka pa sletio da se malo umijem !

dvoje ih bude tu na jezercu u zadnje 3 godine se tu pojavljuju