fbpx

Urnebesna komedija „Ubit ću se, majke mi“ u Lukavcu

2 min. za čitanje

Publiku u Centru za kulturu Lukavac će, 26. aprila od 19:30 sati, do suza nasmijati hit komedija koja puni dvorane širom regiona.

„Ubit ću se, majke mi“  je komedija koja govori o ženi koja se nalazi na životnoj prekretnici i koja ne bira sredstva ni okolnosti kako bi postala uspješna.

Stojanka vodi publiku kroz smiješne i teške situacije, život u njegovoj srži ostavljajući ipak nadu i optimizam kao jedino moguć izlaz iz svih nedoumica koje nam se svakodnevno nameću. Urnebesna komedija, ispričana je u ispovjednom obliku kroz monolog, a ulogu Stojanke na maestralan način igra Jovana Petronijević.

Stojanka je obična žena iz unutrašnjosti, žena sa svakidašnjim problemima koja i pored svega nikada nije odustala od želje da postane uspješna. Ta odlučnost i spremnost na podnošenje žrtve radi uspjeha nikada nisu gurnule u stranu njenu iskonsku potrebu da kroz život, bez obzira na sve, korača uzdignute glave.

Ovo izuzetno ostvarenje režirala je Katarina Mitrović-Janković, po tekstu Saše Simonovića.

Ulaznice su u prodaji u Službi za administraciju i marketing svaki radni dan od 07:00 do 17:00 sati, a vikendom u Biletarnici Centra za kulturu Lukavac.

Za sve dodatne informacije i rezervacije, svi zainteresovani mogu pozvati broj 035/554-440 ili pisati na Fb stranicu Centar za kulturu Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments