fbpx

UG 1 Maj Hrvati organizuje predstavu u Domu kulture u Hrvatima

1 min. za čitanje

Nastavljamo sa radom i na radost svih nas ovaj put organizujemo veoma poznatu predstavu u našem domu kulture u Hrvatima, 09.09.2022 godine / petak sa početkom u 19h.

Svi ste dobro došli.

Ulaz je besplatan.

Napravimo od naše mjesne zajednice mjesto bolje za život svih nas.

“Putujuće pozorište” je program kojeg implementira Udruženje ART CENTAR ANKATA. Putujuće pozorište dolazi u zajednice u kojima pozorišna umjetnost nije svakodnevnica. Pozorište nije dostupno jednako dostupno svima na prostoru Tuzlanskog kantona, a nastojanje ART CENTRA ANKATA je da pozorište bude dostupno svim stanovnicima TK, bez obzira gdje oni živjeli.

Režija: Midhat Kušljugić
Tekst: Vahid Klopić
Igra: Jasmina Dedić – Ibrić

Monodrama “Ich Liebe Deutschland” je priča jedne žene, koja je odrastala u ratu. Kroz svoje kazivanje, opisuje niz karakterističnih likova za naše podneblje, ali istovremeno i sve svoje prepreke da ostvari sebe u poratnom periodu. Priča je univerzalna, a opet specifična za naše krajeve, omogućuje publici da u kolažu likova prepozna sebe ili nekoga iz svoje okoline, da prepozna situacije koje su doživljene direktno ili indirektno. Predstavu karakteriše smjena humorističnih i dramatičnih situacija.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments