fbpx

U subotu XXVI pjesnički memorijal “Avdo Mujkić”

2 min. za čitanje

U subotu, 1.4.2017. godine biće održan XXVI pjesnički memorijal “Avdo Mujkić”.

U 11:30 bit će upriličena posjeta mezarju Ljuštak u Puračiću gdje će se odati počast pjesniku, te će se sa početkom u 13 sati nastaviti sa programom memorijala u prostorijama JU Javna biblioteka Lukavac gdje će se upriličiti svečano otvaranje memorijala i izložbe fotografija Adriane Pisk iz Slovenije “Misteriozni svijet maski”, izložbe fotografija članova Grupe Lucido “Slike sahranjene u tijelima”, kao i izložba umjetničkih slika nastalih na Likovnoj koloniji Bistarac u organizaciji HKD-a “Napredak” Bistarac.

U zavičajnoj/muzej sobi predstaviti će se stvaralaštva sekcije “Kućne radinosti” i KUD-a “Ozren” Krtova. Nakon toga će uslijediti recital učenika JU O.Š. “Lukavac Grad”.

O pjesnikovom životu i djelu govorit će njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Jakub Subašić iz Zavidovića i Mehmed Đedović, književnik iz Kalesije.

U okviru memorijala biti će promovisana knjiga “Čovjek sa sjajem Une u očima-Amarildo Mujić” autorice Dinke Redžić, a o knjizi će govoriti recenzenti Nihad Mešić River, Amir Hodžić i Mihad Sakić.

Na veliko zadovoljstvo svih učesnika bit će upriličena debata mladih na temu “Stavovi bosanskohercegovačkih građana o poznavanju aktivnosti dijaspore u svijetu i samoj Bosni i Hercegovini”, naslovljene na osnovu istoimene knjige, autorice Dinke Redžić, sa akcentom na odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad sam isao u osmogodisnju skolu,nisam ni jedne pjesmice imao za domaci zadatak,od tog kobajagi Bosanskog pjesnika.

Tolike godine, k'o da ode juče…