fbpx

U četvrtak, 27. aprila životni koncert Lukavčanina Zikrije Isakovića i hora GKUD „Lukavac“

1 min. za čitanje

Prvi samostalni koncert hora GKUD „Lukavac“ pod rukovodstvom našeg sugrađanina, profesora Zikrije Isakovića bit će upriličen u četvrtak, 27. aprila sa početkom u 19:00 sati.

Organizator koncerta je Centar za kulturu Lukavac, pokrovitelj Turistička zajednica Grada Lukavac, a medijski pokrovitelj Radio televizija Lukavac.

Pjesma “Lukavac grade” koja je nastala za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, svojevremeno je bila nezvanična himna našeg grada i simbol lukavačkog ratnog kulturnog stvaralaštva.

Pjesma je prvi put izvedena na Dječijem festivalu, 1994. godine. Autor pjesme je profesor Zikrija Isaković, a hor, koji je izveo pjesmu, činili su mališani “Svijeta malih” koji je vremenom ugašen.

Pjesma je prošle godine ponovno zaživjela, kada su je u Centru za kulturu Lukavac otpjevali profesor Isaković i legendarni Dodo, uz pratnju hora GKUD „Lukavac“.

Nakon toga snimljen je i spot za istoimenu pjesmu, koji će zvanično biti promovisan na prvom samostalnom koncertu hora GKUD „Lukavac“, čije će održavanje biti upriličeno u Velikoj sali Centra za kulturu Lukavac. Koncert će obuhvatiti i druge autorske pjesme profesora Zikrije Isakovića u izvedbi hora, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zivotni koncert ??? Profesor muzickog i likovnog ima jednu pjesmu napisanu, pa taj spektakl se stvarno ne smije propustit…

Ljakse. Sjedi jedan.