fbpx

SodaLIVE INTERVJU: Direktor Neven Tunjić o stanju i planovima u Centru za kulturu

1 min. za čitanje

Nakon što je izabran za direktora Centra za kulturu Lukavac, Neven Tunjić, vrlo ambiciozno je krenuo sa poslom i najavljuje da će uskoro biti pokrenut Centar za zdravi i edukativni odgoj sa više od 10 studija za najmlađe.

Uskoro će biti pokrenuta škola gitare Predraga Stankovića, koji spada u najeminentnije pedagoga u BiH i šire, škola pjevanja koju će voditi Dženana Husejnagić, baletni studio, školu klavira, glume i dječiji hor, izajvio je Tunjić za naš portal i dodao:

Uskoro će prostor salona biti pretvoren u baletni i plesni studio / Foto: SodaLIVE.ba

Želimo da u Centar vratimo djecu, mlade, i sve naše građane. Želimo da ovo ponovo bude mjesto za sve naše ljude, mjesto na koje ćemo se ponositi. Dosadašnji način rada je od ovog centra napravio prostor za kancelarije, a ne prostor za djelovanje kulture, zaključio je na kraju izjave za naš portal.

Više o planovima, ali i nedavnim prozivkama pojedinaca možete pogledati u našem video prilogu:

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bilo bi lijepo kad bi se za tinejdzere, od 12 – 18 godina, organizovao neki sadrzaj. Nesto kao omladinski dom. Oni su kriticnog uzrasta, niti za igraonice, niti za kafane. Ima jako puno pedagoskih radnika na birou, koji bi to mogli propratit.

Ne treba uopste napadati ovog tamburasa.Delic je naredio delozaciju humanitarane organizacije, jer su njeni clanovi uglavnom i clanovi SDA. Tacka…

Čestitke za Nevena.dobar i pošten momak.

Dom Kulture nije kancelarijska zgrada u kojoj ce djelovati raznorazne vladine/nevladine organizacije. Nisu placali kiriju, nisu dobili saglasnost za renoviranje prostorije. Osim toga, ako cemo pricati o tome ko je koliko pod kojim politickim utjecajem, mislim da vrlo pogresno i nepravedno optuzujemo jednu stranu. Neven je jedan od rijetkih (ima ih jos, ali ne puno) pravih umjetnika iz Lukavca i momak koji ima zavidnu muzicku karijeru i NIJE clan nijedne politicke partije. Ensarije s druge strane, znamo s kime su u “talu” i ne mozete reci da bi iz tog razloga trebali moci raditi sta zele. Sta je sljedece, islamska neka organizacija ili katolicka crkva mogu raditi sta hoce? Hm, da, los primjer 🙂 Ali ne bi trebalo biti tako!

Mozete li nam reci sa kime je Ensarije u talu? Da znamo ko to sakuplja donacije.

Sve je to pod palicom Jasmina Mulahusića, svi to znaju. Lika krivično gone za laži i obmane. Živi u Luksemburgu i huška svijet protiv svega i svakoga.

Sta je s BBCC jel i ono sluzi za odgoj i obrazovanje djece? Imam info da je isto registrovano kao udruzenje i da ne placa poreze a sluzi za opijanje omladine.

BBCC plaća kiriju i plaća režije.