fbpx

Sjećanje na Miralema Srabovića

1 min. za čitanje
Okrugli sto / Foto: RTVL

Skupu je prisustvovalo više desetina članova porodice, građana, komšija, suboraca, te poštivalaca lika i djela Miralema Srabovića, koji se smatra najznačajnijom ličnošću javnog i političkog života opštine Lukavac u drugoj polovini 20. vijeka.

Na skupu su između ostalih govorili prof. dr. Edhem Muftić, Mirza Salihspahić, Mihad Sakić. Iz bogate biografije posebno su izdvojili da je Miralem Srabović 1953. godine, kao predsjednik Općine Puračić, sa 24 godine bio najmlađi predsjednik jedne općine u BiH. Od 1955. do 1958. godine bio je na čelu Općine Turija, a u periodu 1958.-1960. i 1965.-69. godina predsjednik Općine Lukavac.
Bio je i republički poslanik, jedan od direktora KHK Lukavac.

Na okruglom stolu, upriličenom 25 godina poslije njegove smrti, data je inicijativa da se jedna od ulica u Lukavcu nazove po Miralemu Sraboviću.

(SodaLIVE/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

bilo bi mi drago da lukavac da ime po covjeku, koji je ucinio dosta za lukavac.cika Miralem je uvjek imo vremena za svoje sugradane i komsiluk posebo za nas djecu ,nikada nije interveniso u skolama za svoju djecu.jos jednom hvala mu za svr sto je ucinio za lukavac.

pa đej slika Miralema ?!

Pa zar nevidis , eno ga sjedi treci sa desne strane !!!