fbpx

Savremena satira „Prodavnica budućnosti“ u petak u Lukavcu

1 min. za čitanje

Kriza identiteta, borba za šporet, inat, Mehica u bunilu svakodnevnice

Savremena satira „Prodavnica budućnosti“ u petak u Lukavcu

Lukavačka publika će, u Centru za kulturu Lukavac, u petak, 11. novembra u 19:30h, imati priliku da pogleda monodramu “Prodavnica budućnosti” autora i reditelja Vahida Durakovića.

Komedija „Prodavnica budućnosti“ dobitnik je nagrade za najbolji tekst na Prvom regionalnom festivalu monodrame „inBox“.

Mehica – protagonista ove monodrame, kojeg glumi Sanel Ugarak, ima krizu identiteta, nije se prilagodio modernim društvenim tokovima, ali je ipak spreman da pravi kompromise.

Sukus priče “Prodavnica budućnosti” vrti se oko šporeta. Naime, Mehica se nagodi sa sekretarom stranke da će on i njegovi ukućani glasati za sekretarovu političku stranku, a da će sekretar nakon izbora Mehici dovući novi šporet. Mehica i ukućani glasaju. Prođe deset dana od izbora, nema šporeta. Prođe dvadeset dana od izbora, nema šporeta. Zahladni, snijeg udari, stari šporet dimi, Mehicin unuk oboli u dimu, Mehica prti kroz snijeg prema stranci, policiji, sudu… Hoću šporet!

Ulaznice za nagrađivanu predstavu “Prodavnica budućnosti”u prodaji su od srijede, 9. 11. 2022. godine u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac od 07:00 do 17:00 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments