fbpx

Romani „Tišina“ i „Slika za četiri zida“ danas će biti promovisani u Lukavcu

2 min. za čitanje

U Centru za kulturu Lukavac, 7. marta nas očekuje promocija dvije značajne knjige autorice Munire Kovač-Devlić, književnice koja nam stiže iz Goražda.

Centralna tema oba djela je žena, jer „Tišina“ govori o položaju žene našeg podneblja, gdje je odgoj ometa u nakani da se realizuje kao intelektualno biće, dok roman „ Slika za četiri zida“ tematizira i danas gorući problem nasilja u porodici, koje ostavlja posljedice na djecu koja kasnije, u svojim vlastitim životima, ne mogu da ostvare ličnu sreću.

Književnica Munira Kovač-Devlić profesorica je bosanskog jezika i književnosti i magistrica komunikologije. Tokom bogate karijere objavila je brojne poetske, prozne i dramske tekstove.

Promotori ova dva značajna romana bit će prof. Subhija Karahmetović i prof. Mirsad Kunić, a ovaj zanimljiv i značajan događaj moderirat će mladi lukavački književnik Dario Blagojević.

Zanimljivim nastupom promociju će obogatiti sjajna ekipa vokalnog ansambla Bosanke pod ravnateljstvom profesorice Jasminke Glinac, koji za samo dvije godine postojanja bilježi gotovo 30 nastupa i brojna medijska gostovanja.

Događaj će biti upriličen u Sali biblioteke, 7. marta 2024. godine u 18:00 sati.

Organizatori pozivaju sugrađane da im se pridruže i svojim prisustvom daju doprinos podizanju svijesti o ovim značajnim temama za bosanskohercegovačku ženu, ali i društvo u cjelini.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments