fbpx

Promocija zbirke  „Blesmice – blesave pjesmice za cijelu porodicu“ i nastup polaznika Studija glume

1 min. za čitanje

Pjesnički memorijal „Avdo Mujkić“ ove godine će biti završen promocijom vesele, izuzetno ilustrovane zbirke dječijih poema autora Ajše i Almira Hukića.

Kako sam autor ističe, svjedočeći svakodnevnom svijetu mašte njegove kćerke i inspiriran galerijom živopisnih likova sa kojima ga je redovno upoznavala, odlučio je da ih opiše i otrgne od zaborava kako bi i dalje nastavili uveseljavati drugu djecu i njihove roditelje.

Rezultat tog kreativnog procesa jeste ilustrovana zbirka od 20 dječijih poema, humorističnog karaktera. Svih 20 likova rođeno je u mašti male djevojčice, a život poemama fantastičnim ilustracijama udahnuo je Kalman Moldvai.

Promocija će biti upriličena u Multimedijalnoj sali Centra za kulturu Lukavac, u utorak, 16. aprila 2024. godine u 18:30 sati.

Program će svojim nastupom upotpuniti polaznici Studija glume Centra za zdravo i kreativno odrastanje pod mentorstvom glumice, trenerice i edukatorice mladih na polju glume, Vesne Kurtović, stoga nam se pridružite da zajedno uživamo u blesmicama, pjesmicama i kreativnosti naših mladih glumica i glumaca.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments