fbpx

Promocija knjige o heroju Izetu Naniću i legendarnoj 505. brigadi

1 min. za čitanje

Ratni put 505. Viteške bužimske brigade i njenog legendarnog komandanta Izeta Nanića tema je tribine koju će Centar za kulturu Lukavac upriličiti 15. septembra sa početkom u 18:00 sati.

Tom prilikom bit će promovisana knjiga “Breza 94: Bužimska bosanska bitka” autora Seada Jusića, tadašnjeg Komandanta legendarne brigade, koji je na toj poziciji naslijedio Izeta Nanića.

U knjizi se detaljno opisuju događaji iz jedne od najvećih bitaka i najvećih pobjeda bužimskih vitezova, a kako ističe autor, knjiga je sadržajno dvojna, a govori o jednoj bitci, narastanju Bužimske brigade, ali i o borbi za institucije BiH.

Pomenuto djelo donosi autentični presjek dešavanja u Bosanskoj Krajini, praktično je monografija poznate 505. brigade kojom je komandovao heroj odbrambeno-oslobodilačkog rata, brigadni general Izet Nanić, koji je, na žalost, u završnim operacijama i poginuo.

Knjiga “Breza 94: Bužimska bosanska bitka” sadrži veliki broj originalnih dokumenata, karata, fotografija i svjedočanstava sudionika, kao i neke ratne dnevnike koje javnost nije imala priliku vidjeti niti pročitati.

Promocija će biti upriličena u Foajeu Centra za kulturu Lukavac.

Promotor će biti uvaženi lukavački profesor Munib Efendić.

Pozivamo sugrađane da svojim prisustvom uveličaju tribinu i na taj način odaju počast velikom bosanskohercegovačkom heroju.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Heroj Izet Nanic ⚜️⚜️⚜️